Заправка авто на АЗС з помилками - чого краще не робити водіям

Читати російською
Автор

Названо поширені помилки водіїв під час заправки авто на АЗС

Поширені помилки, які водії роблять під час заправки авто пальним на заправках, можуть призвести до вкрай неприємних поломок. Тож "Телеграф" вирішив зібрати кілька найпоширеніших "проколів" автолюбителів, аби допомогти їм попередити подальші неприємності, пов'язані з несправністю машини.

Як пише видання "РБК-Україна", робочий двигун під час заправки автомобіля може стати причиною загоряння.

Двигун

Перед тим, як розпочинати заправку машини, водієві обов'язково потрібно заглушити двигун, адже це одна з головних вимог пожежної безпеки. Як тільки іскра від непрацюючої системи може спалахнути за лічені секунди.

Заправний пістолет — обрив

Існують ситуації, коли керманичі починають їзду у момент, коли працівник заправки ще не вийняв пістолет із отвору бака. Це загрожує тим, що вам доведеться спустошити гаманець, заплативши за несправне по вашій вині обладнання, що належить АЗС.

Крім того, обрив заправного шланга може бути прирівняний до дорожньо-транспортної пригоди, яка в подальшому повинна бути оформлена належним чином. Або вирішувати проблемну ситуацію з керівництвом АЗС прямо на місці.

Заправка бака "на повну"

Якщо ви залишаєте автомобіль із повним баком на сонці, то в результаті сильно нагрівання паливо може розширитися та витікати із заливної горловини. Крім цього, найгіршим наслідком може бути виникнення пожежі через банальний недопалок.

Також досвідчені водії зазначають, що під час руху по вибоїстій дорозі, паливо може витікати через пробку або вентиляційні клапани. У таких випадках бензин або дизель може потрапити на розігрітий глушник або на елементи гальмівної системи. Це, як наслідок, спричинить загоряння.

"Годувати" авто не "тим" паливом

Деякі водії автомобілісти, які їздять на бензинових і дизельних машинах, можуть заправити у бак інше паливо.

У такій ситуації, якщо двигун ще не запускався, то це ще не найгірше, що може бути. Але, якщо про помилку ви дізнаєтеся після початку руху, то наслідки можуть бути гіршими. У цьому випадку знімають паливний бак, зливають його вміст, промивають і заливають правильне пальне, промиваючи паливну систему.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як не покалічити авто під час паркування у гаражі — простий лайфхак від досвідчених водіїв.

Також нагадаємо, на якій швидкості їздити в авто, аби зекономити на пальному.