Уряд змінив строки перебування деяких категорій чоловіків за кордоном

Читать на русском
Автор
696
Виїзд за кордон заборонено чоловікам призовного віку, від 18 до 60 років
Виїзд за кордон заборонено чоловікам призовного віку, від 18 до 60 років

Раніше перебувати за кордоном можна було не довше 45 днів

В Україні строки загальної мобілізації, а заразом і воєнного стану подовжили до лютого. Це означає, що заборона на виїзд українських чоловіків за межі країни триватиме й надалі, проте існують деякі випадки.

Як пише видання "24 канал", уряд прийняв рішення внести певні зміни до правил перетинання держкордону, в рамках яких змінилися терміни крайнього перебування чоловіків за межами України. Тепер чоловіки, які є водіями-волонтерами, мають можливість знаходитися за кордоном до 60 календарних днів.

"Якщо водій порушить це правило, то йому можуть призупинити доступ до Єдиного комплексу інформаційних систем Укртрансбезпеки на три місяці", — йдеться в тексті пояснення.

Хто, крім водіїв, може виїхати під час воєнного стану

У рамках загальної мобілізації чоловіки призовного віку, а саме від 18 до 60 років, не мають права виїжджати з країни, але уряд передбачив кілька винятків. Зокрема, громадяни, виключені з військового обліку, можуть отримати відповідний дозвіл.

Крім того, перетнути державний кордон можуть представники авіаційної галузі, державні інспектори з авіаційного нагляду, особи, уповноважені на проведення перевірок Державіаслужби, а також працівники Державного авіаційного підприємства "Україна".

Раніше "Телеграф" пояснював, чи можна виїхати з України чоловікам, які мають "білий квиток".

Також нагадаємо, як водіям, які мають на меті виїзд до іншої країни, отримати дозвіл на перетин державного кордону.