Субсидія по-новому: чи потрібно повторно звертатися по нарахування допомоги до ПФУ

Читать на русском
Автор
1505
Щороку спроба "вибити" субсидію перетворюється для багатьох українців на справжній квест
Щороку спроба "вибити" субсидію перетворюється для багатьох українців на справжній квест. Фото Колаж "Телеграфу"

Є деякі нюанси отримання фінансової допомоги, на які слід звернути увагу

Починаючи з грудня 2022 року, виплатою субсидії повністю почав займатися Пенсійний фонд України. Таку допомогу від держави на оплату житлово-комунальних послуг постійно оформляють тисячі українців. Декому з них доведеться звернутися до ПФУ, щоб їм перепризначили субсидії.

Хто саме входить до цієї категорії громадян, розповіли на "Соціальній інформаційній платформі". Фахівці підкреслюють важливий момент: через війну та інші супутні проблеми громадяни, які вже отримували субсидію раніше, призначену органами соцзахисту населення, можуть обійтися без повторного звернення. Виплати будуть призначені їм автоматично — після того, як дані одержувачів виплат надійдуть до ПФУ в електронному вигляді.

Ті ж отримувачі, у яких за останній рік змінилися доходи, склад домогосподарства тощо, мають звернутися до Пенсійного фонду, якщо хочуть і надалі отримувати певну допомогу в оплаті ЖКП.

Також є й кілька інших варіантів, куди можна подати пакет документів та заяву про призначення допомоги. Крім цього, оформити субсидію можна і в онлайн-режимі — на сайті ПФУ.

"Телеграф" також розповідав, чи існує можливість оформити субсидії для тих українців, які виїхали за кордон чи були вимушено переселені всередині країни.