Виплата субсидій в Україні: що зміниться із 1 січня 2023 року

Читать на русском
Автор
1105
Чимало українців звертаються по субсидії до держави Новина оновлена 28 грудня 2022, 08:48
Чимало українців звертаються по субсидії до держави. Фото Колаж "Телеграфу"

Наступного року українські громадяни можуть розраховувати на звичні пільги, хоча їхній розмір і буде не надто великим

Із 1 грудня в Україні змінився механізм призначення та виплати субсидій, якими відтепер повністю опікується Пенсійний фонд. Триватиме ця робота і 2023 року. За прогнозами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, дохідна і видаткова частини цієї установи отримали фінансування на 12,6 млрд грн більше, тож виплати громадянам гарантовані.

Більше про це інформує "Економічна правда". Слід зазначити, що після передачі субсидій до ПФУ Україна залишилася без Фонду соціального страхування. Такі зміни мають додати в держбюджет 2-3 млрд на рік.

Що ж зміниться у субсидіях із 1 січня?

Як обіцяє Денис Шмигаль, наступного року українці можуть розраховувати на отримання пільг для оплати житлово-комунальних послуг. Це стосуватиметься найбільш уразливих верств населення. Через війну та витрати на інші цілі розмір субсидійних виплат дещо зменшиться — до середнього значення у 1800 грн/місяць. Загальна сума витрат на субсидії 2023 року значно менша, аніж була запланована раніше.

Нагадаємо, що із середини грудня українські громадяни позбавлені можливості оформити субсидію на весь опалювальний сезон. "Телеграф" пояснював, із цим це пов'язано.

Також ми писали, хто не може розраховувати на отримання субсидії в цілому.