Виїзд за кордон України: названо категорію чоловіків, яка може залишати країну

Читати російською
Автор

Для виїзду знадобиться низка документів

Під час дії воєнного стану та загальної мобілізації виїжджати за кордон можуть лише кілька категорій чоловіків. В тому числі залишати межі країни можуть і військовослужбовці. Це можливо за умови виїзду до іншої країни на лікування.

Особи зі складових сил оборони та сил безпеки, у разі отримання поранення у зв’язку з військовою агресією росії, можуть вирушити за межі України для проходження лікування. Для цього знадобиться низка певних документів. Про це повідомили у Держприкордонслужбі.

Список необхідних документів для виїзду військовослужбовців:

  • паспорт громадянина України для виїзду за кордон або паспорт громадянина України (у разі їх відсутності, знадобляться документи, які містять відомості про чоловіка, на підставі яких Держприкордонслужба дозволить виїзд);
  • висновок щодо необхідності направлення чоловіка на лікування за кордон;
  • лист МОЗ про погоджений з іноземною стороною перелік осіб, яких установи охорони здоров’я готові прийняти на лікування.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що прикордонники назвали ще одну категорію чоловіків, яка може виїжджати за кордон в умовах воєнного стану та загальної мобілізації.