Змінили місце проживання – як не втратити виплату для переселенців: є одна умова

Читать на русском
Автор
854
Соціальні виплати в Україні
Соціальні виплати в Україні. Фото Pixabay

Факт проживання внутрішньо переміщених осіб за фактичним місцем вибірково перевіряє відповідний орган

Внутрішньо переміщені особи продовжують отримувати фінансову допомогу від держави. У Міністерстві соціальної політики України пояснили, як цій категорії громадян не втратити право на отримання виплат під час зміни місця проживання.

Так, при зміні фактичного місця проживання ВПО слід стати на облік за новим місцем. Громадянам слід звернутися до органу соцзахисту населення та повідомити про переміщення або повернення до постійного місця проживання. Про це повідомили у пресслужбі Мінсоцполітики.

Факт проживання внутрішньо переміщених осіб за фактичним місцем вибірково перевіряють територіальні органи Національної соціальної сервісної служби України. У разі відсутності ВПО за фактичним місцем проживання буде зроблено відповідний запис в акті, після чого особі буде залишено повідомлення про необхідність протягом 10 календарних днів прибути до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення за місцем перебування на обліку для проходження ідентифікації.

Якщо протягом цього часу ВПО не прибуде в орган соцзахисту населення, буде ухвалено рішення про припинення надання їй виплат з наступного місяця.

Відновити щомісячні виплати можна за умови, що особа стане на облік ВПО за місцем фактичного проживання.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що в Україні продовжили низку соціальних виплат для громадян. Декому їх було продовжено автоматично, а частині українців необхідно звертатися до соціальних служб.