Українці можуть отримати сертифікати на продукти та ліки: як це зробити

Читать на русском
Автор
1307
Сертифікати на продукти в Україні
Сертифікати на продукти в Україні. Фото Колаж "Телеграфу"

Такий вид допомоги передбачено для двох категорій громадян

Під час повномасштабної війни українські громадяни отримують безліч видів матеріальної допомоги від міжнародних організацій та держави та одна з них – сертифікати на продукти, паливо та ліки. "Телеграф" розповідає, як і хто може їх отримати.

Так, продуктові сертифікати передбачені для переселенців із зон бойових дій, а також для громадян нашої країни, які опинилися у скрутному фінансовому становищі. Отримати такий сертифікат можна через платформу "єДопомога".

Інструкція

  • у "єДопомога" необхідно вибрати розділ "Отримати допомогу";
  • заповнити форму реєстрації, вказавши свої ПІБ, номер телефону та місто, в якому ви зараз перебуваєте;
  • вказати соціальний статус (багатодітна мати, пенсіонер тощо)
  • вибрати зі списку супермаркетів той, де вам зручно отримати продукти;
  • відправити запит.

Після того, як ви виконаєте цю процедуру, слід чекати, поки благодійник вибере вашу заявку та оплатить її. Під час підтвердження запиту вам прийде SMS-повідомлення з кодом на мобільний телефон. Щоб оплатити продукти у вибраному супермаркеті на касі, необхідно буде надати касиру цифри коду із СМС.

Важливо врахувати, що сертифікат діє протягом 30 днів. Використовувати його можна не лише на продукти, а й на паливо, засоби особистої гігієни та ліки.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що деякі українці можуть отримувати соціальні виплати у розмірі 6600 гривень від чеської гуманітарної організації Людина в біді.