Скачки́ цін на яйця: чого українцям чекати на Великдень і коли продукт почне дешевшати

Читать на русском
Автор
2645
Як зміняться ціни на яйця до Великодня
Як зміняться ціни на яйця до Великодня. Фото Колаж "Телеграфу"

Аналітик зробила прогноз щодо цін на яйця і розповіла, коли продукт впаде в ціні

До Великодня в Україні подорожчає велика кількість продуктів, у тому числі курячі яйця. Проте чекати на різкі зміни в ціні на цей продукт українцям не варто, а вже після свята вартість яєць піде на спад.

Такий прогноз зробила аналітик Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ) Світлана Литвин, повідомляє РБК-Україна.

"Не варто очікувати зниження цін на яйця напередодні Великодніх свят, оскільки це все-таки період максимального попиту на цей продукт протягом року", — сказала вона.

За словами Литвин, за найоптимістичнішим прогнозом, ціни на яйця до Великодня залишаться на колишньому рівні. А якщо розглядати песимістичний прогноз, то продукт подорожчає приблизно 10-15%.

"Все-таки цього року дуже висока ціна на даний продукт, і ще більше зростання "не пропустить" купівельна спроможність українців", — зазначає експерт.

Після Великодня, на думку аналітика, ціни на яйця поступово знижуватимуться. Причиною цього стане спад попиту цей продукт і поступове збільшення пропозиції від домогосподарств. Останні, до речі, виробляють близько половини обсягу в Україні.

"Вже на початку літа ціна на яйця може знизитись на 30-35% від поточної ціни, тобто скласти 45-50 грн за 10 штук ", — прогнозує аналітик УКАБ.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що в Україні продовжують зростати ціни на один із найпопулярніших у покупців продуктів — гречку. Експерти розповіли, чого далі варто чекати від цін на цю крупу.