Їх купують усі: топ-5 продуктів, які подешевшали в Україні
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 567
Найбільше подешевшали консерви
Наприкінці березня у великих українських супермаркетах змінилася вартість одразу п’яти популярних у покупців продуктів. Йдеться про гречку, курячі яйця, сало, хліб і консерви. "Телеграф" розповідає, які зараз актуальні ціни на ці продукти.
Так, за даними порталу Мінфін, найбільше за останній місяць можна спостерігати зниження ціни на консерви та сало. Вартість цих двох продуктів нестабільна і з кожним місяцем підносить нові сюрпризи.
Ціни на гречку
Крупу зараз продають у середньому за ціною 64,57 гривні за кілограм. У лютому ціна продукту у супермаркетах становила 66,16. Спад цін на гречку можна спостерігати вже понад пів року.
Ціни на консерви
У період із лютого по березень в Україні подешевшали натуральні сардини. Нині їх продають у середньому по 52,30 (230 г), а раніше – по 60,40.
Ціни на сало
Цього місяця домашнє сало подешевшало зі 186,86 до 179 гривень. Ціни на цей продукт із січня поточного року щомісяця продовжують падати.
Ціни на хліб
Хоч і не набагато, але все ж таки впав у ціні в березні пшеничний хліб. Нині його середня вартість становить 31,99 (650 г). У лютому продукт продавали по 32,10.
Ціни на яйця
За місяць в українських супермаркетах стали дешевшими курячі яйця. Ціна на десяток впала з 73,60 до 71,60. Значно дорожчати яйця почали у вересні 2022 року. Тоді їхня вартість лише за місяць з 37 гривень до 57, а ще через місяць — до 75 гривень. У березні вартість продукту трохи знизилася.
Проте експерти прогнозують зростання цін на низку продуктів перед Великоднем. У тому числі подорожчають напередодні цього свята і курячі яйця. Вартість може бути підвищена не більш як на 10-15%.
Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що експерт Павло Мартишев розповів українцям, які популярні продукти вже незабаром почнуть зростати в ціні.