Субсидій для українців з травня стане менше: як і коли це можна виправити

Читать на русском
Автор
2404
Субсидії розраховані на підтримку незаможних громадян
Субсидії розраховані на підтримку незаможних громадян. Фото Колаж "Телеграфу"

Без опалення комуналка "від'їдає" меншу частину бюджету родини

З 1 травня в Україні змінюється процес нарахування субсидії. Починається неопалювальний сезон, який несе із собою як зменшення суми субсидії від держави, так і зменшення кількості отримувачів допомоги.

Це пов’язано із тим, що в теплу пору року витрати на оплту комунальних послуг менше. Про це розповів голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко в нацтелемарафоні.

Він зазначив, що дізнатися, чи можна буде далі отримувати субсидію вже з початком нового опалювального сезону і про яку суму йде мова можна з 1 вересня у відділеннях Пенсійного фонду. Субсидії на опалювальний період надаються автоматично, каже Попенко. Зазначимо, що опалювальний період в Україні при наданні субсидії рахується з 1 жовтня по 30 квітня для більшості споживачів. Для тих, хто опалюється газом чи електрикою — опалювальний період з 16 жовтня по 15 квітня.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що деяким категоріям треба знову подавати документи, аби продовжувати отримувати субсидію в неопалювальний період. Також є причини, по яких в отриманні субсидії відмовляють.