456 гривень до пенсії: хто в Україні може розраховувати на доплату

Читать на русском
Автор
5354
Частина пенсіонерів може отримувати доплату до пенсії
Частина пенсіонерів може отримувати доплату до пенсії. Фото telegraf.com.ua

Доплата передбачена для однієї категорії громадян

Деякі пенсіонери в Україні можуть отримувати доплату до пенсійних виплат у розмірі 456 гривень. Однак у цьому випадку йдеться лише про одну категорію громадян, які можуть претендувати на додаткову щомісячну компенсацію.

На YouTube-каналі "Укрінфо" детально пояснили, що доплати до пенсії передбачені для осіб, які досягли 75-річного віку після 1 жовтня 2021 року.

Розмір грошової щомісячної компенсації залежить від віку пенсіонера і може сягати 570 гривень у разі людей, яким уже виповнилося 85 років або більше.

Дізнатися про отримання набавки пенсіонери можуть у місцевих відділеннях Пенсійного фонду України за місцем проживання. Також можна звернутися до відділення соціального захисту.

Розмір компенсаційних виплат

  • 300 гривень – для осіб, які досягли 70 років;
  • 456 гривень – для осіб віком від 75 до 80 років;
  • 570 гривень – для осіб від 80 років.

"Є найважливіший момент — доплати не сумуються. При досягненні певного віку людина просто переходить з одного рівня на інший. Тобто якщо пенсіонер у віці 74 років отримував доплату у розмірі 300 гривень, то при досягненні 75 років йому додадуть 156 гривень", — каже автор відео.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що у Міністерстві соціальної політики пояснили, у яких випадках пенсіонерам можуть призупинити або повністю припинити виплату пенсії.