Знову йти в ПФУ? За яких умов треба знову подавати документи на субсидію та чи продлять її автоматично

Читать на русском
Автор
1112
Субсидія в Україні надається близько 1,7 млн домогосподарств
Субсидія в Україні надається близько 1,7 млн домогосподарств. Фото Колаж "Телеграфу"

Для більшості отримувачів субсидія продовжується автоматично

Субсидії в Україні надаються тим, хто не може повноцінно сплачувати комунальні послуги. Як і у будь-якої державної допомоги в неї є умови отримання та термін дії. Субсидію можуть розрахувати з неопалювального (триває з 1 травня по 30 вересня) або з опалювального сезону (з 1 жовтня по 30 квітня). Призначається вона до дати закінчення опалювального сезону.

Як зазначають в Мінсоцполітики, субсидія на різні види опалення розраховується з урахуванням опалювального сезону. Його межі встановлені з 16 жовтня по 15 квітня.

Коли термін періоду закінчується, розрахунок робиться автоматично на наступний. Якщо у вас за цей час не змінилися прибутки, склад родини чи інші важливі для отримання субсидії чинники, то проблем не має бути. Однак є й ті громадяни, які при новому сезоні мають звертатися з документами знову. Серед причин — мешканці ВПО у складі домогосподарства, непроживаючі особи та інші.

Про які зміни треба попередити ПФУ:

  • зміна складу зареєстрованих у житловому приміщенні осіб, їх соціального статусу,
  • зміна переліку отримуваних ЖКП,
  • зміна виконавця ЖКП,
  • одноразова покупка, благодійність, купівлю валюти, внески або набуття права на майно вартістю від 50 тисяч гривень, набуття право власності на транспортні засоби (крім мопеда і причепа), житлові приміщення в місті або в селищах міського типу.

Повідомити про рішення про надання чи не надання субсидії громадянина мають протягом трьох днів з дня прийняття рішення. Субсидія призначається з місяця звернення.

Раніше "Телеграф" розповідав, що в призначенні субсидії цієї весни з’явилися відмінності. Зокрема для тих, чиї будинки пошкоджені бойовими діями.