Вручення повісток біля церков та храмів: українцям пояснили, чи це законно

Читать на русском
Автор
4273
Чи можуть військовозобов’язаним чоловікам видати повістку біля церкви
Чи можуть військовозобов’язаним чоловікам видати повістку біля церкви. Фото Колаж "Телеграфу"

Вручення повістки у військкомат має відбуватися уповноваженою особою

Під час загальної мобілізації військовозобов’язані чоловіки можуть отримувати повістки не лише за домашньою адресою, а й у громадських місцях — у парках, торгових центрах і навіть біля церков та храмів.

Кандидат юридичних наук Геннадій Дубов в ефірі телеканалу "Еспресо" відповів на запитання, чи законно вручати повістки біля церков.

"З юридичної точки зору вручення повісток у військкомат не містить жодних обмежень у плані місця. Вручення повістки у військкомат має відбуватися уповноваженою особою у присутності особи, якій вручається повістка. Місце вручення згідно із законодавством немає жодних обмежень", — сказав він.

За словами Дубова, обурення громадян у зв’язку з врученням повісток біля храмів та церков справедливі та цілком зрозумілі. Проте такі дії працівників ТЦК є законними.

"Якщо ж говорити про політичний та суспільний аспект щодо вручення повісток біля церков, то обурення громадян цілком справедливе. Тобто громадяни прийшли до церкви задовольняти свої релігійні потреби й в цей священний для них момент втручається держава. Проте дії щодо вручення повісток у військкомат біля церков з погляду чинного законодавства законні", — наголосив він.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що правозахисник Олександр Павличенко пояснив українцям, що робити, якщо вони отримали повістку щодо СМС і чи загрожує покарання за її ігнорування.