Маєте машину і хочете субсидію? Є умови аби отримати допомогу

Читать на русском
Автор
1015
Право отримати субсидію має не кожен українець
Право отримати субсидію має не кожен українець. Фото vechirniy.kyiv.ua

Є певні обмеження, однак з них є виключення

В Україні можна отримати субсидію, яка допомагатиме оплачувати житлові та комунальні послуги. Однак є правила, які обмежують право людей на отримання такого виду допомоги.

Згідно з Положенням про порядок призначення житлових субсидій, серед іншого таким обмеженням є право власності на авто. Субсидію не призначатимуть в двох випадках. Зазначимо, вони не діють на два види транспортних засобів — причеп та мопед, всі інші що підлягають реєстрації — враховують.

Субсидію не надають, якщо:

  1. у члена домогосподарства, або члена його родини є транспорт, молодший за 5 років з моменту випуску
  2. у власності члена домогосподарства або його родині два та більше ТЗ, які молодші за 15 років з моменту випуску.

Повідомляти про наявність такого транспорту потрібно в декларації. Але з кожного правила є виключення. Так, на право отримати субсидію не впливають:

  • мотоцикл, що дешевший за чотири мінімальні зарплати (до кінця 2023 року це 26800 грн при мінімалці 6700 грн, з січня по квітень 2024 року — 28400 грн, адже мінімалка становитиме 7100 грн),
  • транспорт, що людина зібрала сама,
  • транспортні засоби, надані безкоштовно чи придбані за пільгою (через соцзахист), чи коштом грошової допомоги на придбання машини,
  • транспорт, придбаний батьками з багатодітних родин, батьків-вихователів в дитбудинках сімейного типу, прийомними батьками, сімей де є людина з інвалідністю з ураженням опорно-рухового апарату, з 1 чи 2 групою через психічний розлад, дитина чи доросла людина з інвалідністю підгрупи А.

Раніше "Телеграф" розповідав про закінчення терміну подачі заявок на субсидію, протягом якого можна було отримати виплати в повному розмірі за опалювальний період. Він тривав до 30 листопада.