"Зняли вроки з хворої дитини за 120 тисяч гривень": суд оштрафував ворожок, бо обряд не допоміг

Читать на русском
Автор
Ворожки підійшли до жертви просто на вулиці
Ворожки підійшли до жертви просто на вулиці. Фото Відкриті джерела

Вони пообіцяли вилікувати дитину

Нині в Україні діє багато шахрайських схем, які дозволяють зловмисникам заробити на довірливих громадянах. До прикладу, в соцмережах "фінансова експертка" пропонувала перемножити гроші людей на у два рази, а потім просто їх не повертала. Тим часом в Одесі мати хворої дитини потрапила на гачок до "ворожок".

Нині суд оштрафував зловмисниць. Як повідомляє "УСІ online" з посиланням на рішення Южного міського суду, торік влітку "знахарки" підійшли до місцевої мешканки, яка дивилася за своєю донькою на дитячому майданчику.

Вони розповіли, що дівчинці хтось наврочив, а якщо зняти вроки, то вона стане здоровою та щасливою. Шахрайки пообіцяли зняти з дитини прокляття, а мати їм повірила. Вона пішла додому, взяла усі свої заощадження — 120 тисяч гривень і віддала їх незнайомкам.

Повірила, що таке лікування й справді врятує її доньку. Ворожки дали їй кілька порад, провели обряд зняття вроків, взяли гроші та зникли. Однак дівчинці це ніяк не допомогло. Як встановив суд, одна з цих ворожок із Харкова, а інша — з Донецької області. Раніше їх уже штрафували за шахрайство у Києві. У підсумку вони уклали з постраждалою мирову угоду та повернули їй гроші. Також обидві жінки знову заплатять по 51 тисячі гривень штрафу.

Нагадаємо, що шахраї в Україні вигадали набагато більш цинічну схему заробітку. Вони прикидаються волонтерами чи рідними військових і просять про допомогу. На такий гачок потрапив відомий бізнесмен. А нещодавно в колонії на Рівненщині викрили цілу групу шахраїв. Зеки просто з тюремної камери прикидали людьми, які можуть надати інформацію про військовополонених воїнів ЗСУ. Родичі були готові викласти за це чималі гроші.