Саакашвілі розповів, як зміг непомітно пробратися до Грузії

Читать на русском
Автор
Саакашвілі на кордоні не впізнали
Саакашвілі на кордоні не впізнали. Фото Відкриті джерела

Саакашвілі розповів, що на кордоні його навіть оштрафували, але все ж не впізнали

З моменту арешту екс-президента Грузії — нинішнього глави Виконавчого комітету реформ України Михайла Саакашвілі — мережа обросла здогадками, як же політику вдалося потрапити в країну, де він був у розшуку, непоміченим.

Після версії про "схованку" в вентиляції вантажівки, яку розтиражували ЗМІ напередодні, Саакашвілі відповів, що було насправді. Його слова цитують грузинські Телеграм-канали.

Саакашвілі заявив, що в Грузію він прибув за паспортом з прізвищем дружини і не знімав маску на митному контролі, пославшись на небезпечний коронавірус штаму "Дельта". Цікаво, що на митниці Саакашвілі виписали штраф за те, що він не хотів знімати маску. А коли він її таки зняв, екс-президента Грузії не впізнали і пропустили в країну.

Відзначимо, що Михайла Саакашвілі заарештували в Грузії 1 жовтня за звинуваченнями 10-річної давності. На батьківщину політик прилетів, бо хотів підтримати своїх виборців під час місцевих виборів і захистити їхні голоси. Арешт Саакашвілі змусив реагувати і українську владу, яка зазначила, що спробує домовитися про екстрадицію політика. Однак в генпрокуратурі Грузії заявили, що повертати Саакашвілі в Україну вони не планують і всі шість років ув’язнення політик проведе у в’язниці на батьківщині.