Разумкова відправили у відставку

Читать на русском
Автор
501
Разумков був готовий до відставки
Разумков був готовий до відставки. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

Нардепи звільнили голову Ради Дмитра Разумкова

Тільки що українські нардепи проголосували за відставку спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова, який раніше був відсторонений на 2 засідання.

Про це передає з залу засідань кореспондент "Телеграфа".

"За" відставку спікера проголосували 284 нардепи, 74 були проти. 6 осіб утрималися в голосуванні, а 24 і зовсім не взяли участь у відставці спікера.

Отставка Разумкова, голсование
За відставку Разумкова проголосувало 284 нардепа

Перед голосуванням за відставку Дмитро Разумков взяв слово і зачитав передвиборну програму партії "Слуга народу". Він "вколов" нардепів, що вони не виконують обіцяного, а також торкнувся нещодавнього скандалу з офшорами, назвавши їх "ганьбою". Він також заявив, що залишився колишнім і буде виконувати обіцяне ще в 2019 році, в зв’язку з чим його виступ розцінили як передвиборну промову для майбутньої кар’єри в політиці.

Відставка Разумкова
Разумков більше не спікер

Відзначимо, що головним претендентом на крісло спікера тепер є віце-голова Ради Руслан Стефанчук, який звільнений з поста представника президента в парламенті.

Разумкова відправили у відставку
Разумков покинув посаду

Нагадаємо, Офіс президента знайшов спосіб залучити групу "Справедливість" з фракції "Голос" до голосування за відставку спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова. Натомість на підтримку представник "Справедливості" очолить фракцію "Голос" в парламенті. Про це повідомило джерело "Телеграфа" у Верховній Раді.

Відзначимо, що тема відставки Разумкова знову піднялася після того, як у нього виникли розбіжності з Офісом президента щодо   прийняття закону про олігархів. Тоді він заявив, що закон був прийнятий "неправильно".

Джерела "Телеграфа" у Верховній Раді після цього розповіли, що Разумков і Зеленський навіть перестали говорити один з одним.