Мільйони готівки, золоті злитки та "закос" під Муссоліні: ЗМІ повідомили, що знайшли під час обшуків у Іллі Киви (доповнено)

Читать на русском
Автор
Сам будинок коштує 21 мільйон гривень Новина оновлена 02 грудня 2021, 14:32
Сам будинок коштує 21 мільйон гривень. Фото Колаж "Телеграфу"

Початково повідомлялося, ніби чимало різних дорогих речей та готівки "оминули" декларації народного обранця

Під час обшуків у одіозного нардепа від політсили "ОПЗЖ" Іллі Киви начебто було знайдено чимало цінних предметів та незадекларованої готівки.

Подробицями про вилучені правоохоронцями речі журналісти поділилися у розслідуванні BIHUS info, яке вже через кілька годин самі ж і спростували.

Медійники повідомляли про обшуки в будинку, який, імовірно, належить Іллі Киві та знаходиться в селищі Козин, що за 25 кілометрів від столиці.

Будинок Киви у Козині під Києвом
Будиночок триповерховий

Згідно з оголошенням про продаж, вартість нерухомості становить 790 тисяч доларів (понад 21 млн гривень). Проте його можна було і взяти у довгострокову оренду, яка передбачає щомісячну оплату у розмірі 120 тисяч гривень.

Вартість будинку Іллі Киви
Оголошення про вартість будинку

Представники BIHUS info, посилаючись на правоохоронців, розповіли, що під час обшуків у будинку нардепа начебто виявили багато готівки – понад мільйон в українських гривнях та близько півмільйона доларів (13,5 млн грн), а також різні золоті злитки. Їхня ціна, як і вага, різнилися. Проте лише один із таких злитків "тягнув" на понад 166 тисяч гривень у ціні.

Зливки знайшли у Киви при обшуках
Виявлені зливки

Знайшли кеш начебто і в автомобілі політика. Тут трохи скромніше — лише близько 300 тисяч гривень.

У Киви при обшуках знайшли чимало готівки
Вилучена готівка

Найбільш цікавими є знайдені правоохоронцями картини. Імовірно, вони належать пензлю керівниці підсанкційного сайту "Страна" Світлани Крюкової і можуть коштувати близько 10 тисяч доларів за штуку. Втім, портрет самого Киви в образі фашистського диктатора Муссоліні йому подарували на день народження.

Світлана Крюкова і портрет Киви
Крюкова несе картину на святкування дня народження Киви

А ось звідки він взяв картину із собою, Віктором Медведчуком та Вадимом Рабіновичем у ролі Боягуза, Бовдура та Бувалого з радянського фільму "Кавказка полонянка", поки що невідомо.

Бігус про картини Киви
Скріншот із розслідування Бігуса

Обшуки проводилися співробітниками Генпрокуратури, ДБР та поліцейськими.

Обшуки у Киви

Як стало відомо за кілька годин після публікації розслідування, "злита" журналістам інформація виявилася фейковою. Розслідувачі особисто її спростували та видалили ролик із власного каналу на YouTube.

Обшуки у Киви — Данило Мокрик про фейкові злитки
Ведучий випуску Данило Мокрик пояснив, що сталося

Із коментарем про ситуацію також виступив і керівник проєкту Денис Бігус.

Денис Бігус про фейк щодо Іллі Киви

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, що нещодавно активісти вимагали від влади запровадити економічні санкції щодо нардепа Ківи. При цьому сам політик вважає, що уряд оголосив йому війну і, ймовірно, його хочуть вбити.