"Путін готовий відкрито воювати з Україною": генерал відповів, який "прийом" можуть організувати наші військові росіянам

Читать на русском
Автор
7058
ВСУ готові гідно відповісти російському агресору
ВСУ готові гідно відповісти російському агресору. Фото Телеграф

Українці захищатимуть свою країну, переконаний Ігор Романенко

Імовірність повномасштабного наступу російської армії в Україну дедалі частіше стає предметом обговорення у нашій країні, а й за кордоном. Незважаючи на серйозну загрозу, Збройні сили України готові гідно зустріти супротивника і продемонструвати, що загарбникам тут не раді.

Такої думки притримується колишній заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант Ігор Романенко, про що він розповів "Телеграфу" .

На думку експерта, наразі українська армія перебуває у вигіднішому становищі, ніж у 2014 році під час окупації Криму та частини Донбасу. Як приклад, він наводить численні військові навчання та отримання різного нового озброєння.

Є й мінуси — у лавах ЗСУ кількість нової зброї становить лише близько 20%. У російській армії цей показник коливається близько 65-75%. Однак і це не є сильною перевагою Кремля.

"Головне, що українське суспільство налаштоване в переважній більшості проти Росії. Українці готові захищати державу", — наголошує Ігор Романенко.

Це, за його словами, продемонструвала і ситуація семирічної давності, коли в АТО пішли добровольцями величезна кількість чоловіків та жінок.

При цьому, каже Романенко, понад половина військовослужбовців на Донбасі у 2015 році були російськомовними, що не заважало їм боротися за цілісність української держави.

"Зараз агресора чекає ще жорсткіший прийом, — упевнений генерал-лейтенант. — Так, Путін готовий відкрито воювати з Україною. Але обстановка для нього несприятлива".

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, які українські міста, на думку Ігоря Романенка, можуть початково бути мішенями для путінської армії. Також ми писали, чому у Кремлі відмовилися від плану нападу на Україну навесні 2020 року.