"Стратегічний партнер": Кива висловився про Росію та пояснив вітання Путіна

Читать на русском
Автор
Нардеп поспілкувався з кореспондентом "Телеграфу" у неформальній обстановці Новина оновлена 16 грудня 2021, 17:44
Нардеп поспілкувався з кореспондентом "Телеграфу" у неформальній обстановці. Фото telegraf.com.ua

Політик вважає переговори з РФ неминучими.

Нардеп від ОПЗЖ Ілля Кива, який вважає свій скандальний образ частиною піаркампанії, розповів, що вважає Росію стратегічним та центральним партнером України.

"Телеграф" поспілкувався з одним із наймедійніших політиків в українській опозиції та дізнався його думку щодо низки питань, зокрема про відносини Росії та України.

Кива назвав інформацію про небезпеку вторгнення та війну "інформаційними фекаліями" і зазначив, що за вісім років торгово-економічні відносини не тільки не були розірвані, а й виросли у деяких галузях. Нардеп вважає, що Україну "фактично поховали" і що "протистояння "російському світу" це балаканина. Кива також нагадав, що Україна та РФ не перервали дипломатичних відносин".

На питання чи є війна з Росією депутат відповів ухильно, перевівши розмову на стратегічне мислення та привітання з днем народження Володимира Путіна, глави РФ. Він вважає, що дві держави сядуть за стіл переговорів і його привітання принесе користь країні для пошуку компромісу.

Кива зазначив, що привітали Путіна також і лідери інших світових держав і нагадав, що в Україні нещодавно було порушено питання про прямі переговори з РФ.

Як раніше писав "Телеграф", про це говорив президент Володимир Зеленський у Верховній Раді.

Повне інтерв’ю читайте за посиланням: Шахова партія з Іллею Ківою — навіщо вітав Путіна, чому любить скандали і що думає про долю Криму та Донбасу