"Виклик усім нам": Порошенко сказав, у чому влада перетнула "червоні лінії"

Читать на русском
Автор
На думку нардепа, зараз важливо об’єднатися та захистити Україну
На думку нардепа, зараз важливо об’єднатися та захистити Україну. Фото Відкриті джерела

Політик заявив, що разом із ним влада звинуватила і його прихильників

Підозрою у державній зраді, про яку правоохоронні органи оголосили п’ятому президентові України Петру Порошенку, представники влади переступили через "червоні лінії". Про це заявив сам політик під час виступу в аеропорту "Київ" ("Жуляни") зі свого приїзду в Україну.

Інформацію передає "Телеграф".

На думку Порошенка, нинішня влада чинить справжнє переслідування опозиції та його особисто як лідера однієї з партій. Політик упевнений: такими діями уряд хоче відкинути всю державу у розвитку на десять років тому, за часів Януковича.

"Ми тут не для того, щоб захистити Порошенка, а щоб об’єднатися та захистити Україну", — наголосив він.

Також Петро Порошенко зазначив, що вважає перетином "червоних ліній" оголошення про підозру у держзраді.

"Це виклик не тільки мені, а й усім нам і всім п’яти рокам — від 2014-го до 2019-го", — сказав нардеп.

Подібне рішення влади стало для Порошенка начебто останньою краплею, адже до цього, за його словами, проти нього було відкрито десятки кримінальних справ. Серед тем, яких стосувалися ці розгляди, — Томос, Нормандський формат, контрнаступ на Донбасі тощо.

Під час виступу Порошенко назвав людей, які намагаються затримати його на кордоні та забрали паспорт, "інопланетянами" — за те, що вони його не впізнали та вимагали додаткове підтвердження особи.

Нагадаємо, що в Україну Петро Порошенко повернувся навіть трохи раніше, ніж було анонсовано. В аеропорту на нього чекали не лише сотні прихильників, а й безліч правоохоронців, у тому числі поліція діалогу.

Більше деталей та новин щодо того, що відбувається з політиком, можна дізнатися з нашого текстового онлайну: "Повернення Порошенка в Україну: всі подробиці, онлайн-трансляція"