Рада безпеки ООН зібралася на засідання через жах у Бучі: повне відео

Читать на русском
Автор
2515
В ООН обговорили те, що сталося в Бучі
В ООН обговорили те, що сталося в Бучі

Політики та дипломати вислухали звіт України про звірства російської армії

У вівторок, 5 квітня, пройшло засідання Ради безпеки ООН, яке запрошувала Україна. На зустрічі з представниками зарубіжних країн офіційний Київ розповів всьому світу про жахіття, яке російські війська творили в передмісті Києва — Бучі, Ірпені і не тільки.

Засідання розпочалося о 10:00 за Нью-Йоркським часом, тобто о 17:00 за Києвом, а завершилося о 20:10.

Додамо, що раніше росії було відмовлено у скликанні засідання Радбезу ООН, яке московські політики сподівалися провести 4 квітня. Як відомо, в росії відмовляються визнавати криваві розправи своїх солдатів над мирними українцями, називаючи всі фото- та відеодокази звірств "злочинними провокаціями" українських "радикалів".

Тим часом лише у звільненій від російських окупантів Бучі було знайдено братські могили, в яких поховано майже 300 людей з числа мирних жителів, застрелених загарбниками. За словами мера міста Анатолія Федорука, вулиці були буквально "усіяні тілами".

Зазначимо, що те, що сталося в Бучі та інших населених пунктах під Києвом, стало приводом для того, щоб Європа задумалася про виключення росії з ще однієї важливої організації. Цілком імовірно, що Москві незабаром відмовить у членстві в Раді ООН з прав людини. Принаймні про це вже заговорили американські чиновники.