пєсков дав зрозуміти, що у Кремлі не рвуться міняти Медведчука

Читать на русском
Автор
1659
пєсков розповів про плани Кремля щодо Медведчука
пєсков розповів про плани Кремля щодо Медведчука. Фото Колаж "Телеграфу"

Москва заперечує причетність кума путіна до війни в Україні.

Прессекретар російського президента дмитро пєсков натякнув, що Кремль не дуже поспішає говорити про обмін українського політика Віктора Медведчука, якого 12 квітня затримали в ході спецоперації СБУ.

Слова політика цитують пропагандистські росЗМІ.

Оперативно про головне читайте у нашому Telegram-каналі

За словами пєскова, затриманий Медведчук нібито непричетний до "військової операції" в Україні й завжди "виступав за мир та проти війни". За його словами, зараз незрозуміло, чи хоче український політик свого обміну.

"Жодних залаштункових відносин з росією у Медведчука ніколи не було. Щодо обміну, про який із запалом таким заговорили діячі у Києві: він не громадянин росії й не має відношення до військової операції, він іноземний політичний діяч. Ми не знаємо, чи хоче він участі росії у вирішенні цієї ситуації", — заявив пєсков.

Нагадаємо, що проросійського політика Віктора Медведчука затримали при спробі перетнути кордони України й незаконно сховатися в іншій державі, однак йому не допомогло навіть маскування за допомогою військової форми. Одразу після цього президент України Володимир Зеленський запропонував росії обміняти підозрюваного у держзраді нардепа ОПЗЖ Віктора Медведчука на полонених українських військових.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що Медведчука в Україні підозрюють у державній зраді та сприянні тероризму. До початку військового вторгнення він перебував під домашнім арештом, проте вже 27 лютого у ЗМІ з’явилася інформація, що він втік. Згодом це підтвердили в МВС. При цьому його дружина Оксана Марченко виїхала з України до Білорусі ще 19 лютого.