Зеленський розповів, навіщо полетів до США

Читать на русском
Автор
10377
Володимир Зеленський Новина оновлена 21 грудня 2022, 19:19
Володимир Зеленський. Фото telegraf.com.ua

Президент буде зустрічатися з політиками та представниками комітетів нацбезпеки США

Президент Володимир Зеленський відвідає Вашингтон в рамках свого першого виїзду за кордон України з часів початку повномасштабного вторгнення росії. Повідомляється, що 21 грудня український лідер виступить в Конгресі.

Серед іншого темою візиту стане військова допомога США. З главою американської адміністрації Джо Байденом Зеленський обговорюватиме співпрацю з США, а окрім виступу в Конгресі проведе низку двосторонніх зустрічей. "На шляху до США для посилення стійкості та обороноздатності України", — зазначив президент.

Зеленський вже вирушив до США
Зеленський вже вирушив до США

Згідно з даними Білого дому, візит Зеленського включатиме тривалу зустріч з президентом Байденом, зустріч з ключовими членами команди національної безпеки і кабінету президента, можливість виступити перед пресою, а потім візит на Капітолійський пагорб для участі в спільному засіданні Конгресу.

Ймовірно саме під час візиту Зеленського в США буде оголошено про нову допомогу Україні. В новому транші планується передати довгоочікувані Україною системи ППО ЗРК Patriot. Загалом транш допомоги становитиме 1,8 млрд доларів. Швидше за все, його оголосить президент США Джо Байден, який раніше не підтримував передачу такого типу озброєнь. На додачу до ЗРК Patriot Україні передати мають комплекси для обладнання керованих бомб та інші види озброєння.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що в США розширюють програму підготовки український військових. Зазначимо, що в новому транші 800 млн доларів заплановано на різні потреби, що охоплює підвищення кваліфікації та навчання воїнів. Додамо, що ленд-ліз із США поки не запрацював.