Перед поїздкою Байдена до Києва США зв'язалися із кремлем: про що говорили

Читать на русском
Автор
13445
Байден і Зеленський
Байден і Зеленський. Фото AFP

Виявилося, що США хотіли владнати з кремлем одне питання

США перед поїздкою Байдена до Києва зв'язувалися з росією. Це робилося для того, аби виключити ризики, які могли б призвести до конфронтації двох ядерних держав. Попри це росіяни таки спровокували повітряну тривогу в Україні, тож очільник США вшановував пам'ять героїв під звуки сирен.

Як пише AP, хоча західні зенітно-ракетні системи зміцнили оборону України, цей візит став рідкісним випадком, коли президент США відвідував зону конфлікту, де США чи їхні союзники не контролювали повітряний простір. Білий дім не вдавався в подробиці, але сказав, що "базове спілкування з росіянами відбулося для забезпечення розв’язання конфлікту" незадовго до візиту Байдена, намагаючись уникнути будь-яких прорахунків, які могли б привести дві ядерні країни до прямої конфронтації.

Як інформує агенція, збройні сили США не присутні в Україні, окрім невеликого загону морських піхотинців, які охороняють посольство в Києві. Це робить візит Байдена складнішим, аніж інші недавні візити попередніх лідерів США до зон бойових дій.

У Білому домі планування візиту президента США до Києва трималося в секреті — відносно невелика група помічників була проінформована про плани у зв’язку з проблемами безпеки. Президент подорожував лише з кількома старшими помічниками та двома журналістами, щоб зберегти секретність.

Байден тихо вилетів із військової бази "Ендрюс" поблизу Вашингтона о 4:15 ранку в неділю, зробивши зупинку на авіабазі "Рамштайн" у Німеччині, перш ніж вирушити до України. Він прибув до Києва о 8 ранку в понеділок.

Нагадаємо, що очільник Сполучених Штатів уже покинув Київ. А під час брифінгу з Байденом президент Володимир Зеленський зробив гучну заяву, яка натякає на потужну військову допомогу.