Знову дочка путіна: ЗМІ виявили людину, відповідальну за просування рф в Африці

Читать на русском
Автор
755
Тихонова давно працює на диктатуру свого батька
Тихонова давно працює на диктатуру свого батька. Фото росЗМІ

Контрольовані Тихоновою установи займаються реалізацією російських пропагандистських проєктів.

Катерина Тихонова, дочка російського диктатора володимира путіна, залучена кремлем до просування російських позицій в Африці. За допомогою Тихонової москва планує розширити та укріпити політичні та економічні зв'язки з африканськими країнами.

Про це повідомляє американське видання Bloomberg. За даними журналістів, у грудні до росії мають приїхати посадовці з близько 30 африканських країн, запрошені в рамках "міжнародного співробітництва".

"Посадові особи з Африки запрошені для зустрічі з російськими ІТ-фахівцями та інвесторами, що пропонують цифрові послуги, спрямовані на модернізацію управління", – пише видання.

ЗМІ звертає увагу на те, що куратором проєкту з російського боку виступає центр "Іннопрактика". Цей центр прямо афілійований з російським фондом "Національний інтелектуальний розвиток", генеральним директором якого є Тихонова.

Щобільше, цей захід – тільки невелика частина інформаційно-пропагандистського проєкту росіян "Програма обміну знаннями в галузі електронного урядування". Контрольований дочкою диктатора фонд запустив його у липні, разом із Московською Вищою школою економіки.

Видання зазначає, що путін зацікавлений у розширенні своєї присутності в Африці. Це дозволить росії мати доступ до африканських ресурсів та протистояти впливу санкцій США та Європи.

Нагадаємо, що молодша дочка російського президента володимира путіна Катерина Тихонова стала співвласником найбільшого підприємства з виробництва дронів. Ідеться про компанію "Геоскан", яка потрапила під українські санкції.