Саміт НАТО не принесе Україні позитивних результатів: в США назвали причину

Читать на русском
Автор
4959
Хто блокуватиме вступ до НАТО
Хто блокуватиме вступ до НАТО. Фото Getty Images

Якщо Альянс прийме Україну, він стане краще

Наступний Саміт НАТО 2024 відбудеться у Вашингтоні. За попередніми прогнозами, навряд будуть якісь значні позитивні результати для України.

Наразі в Альянсі не спостерігається "достатнього рівня енергії" щодо питання українського членства. Про це в ефірі телемарафону заявив колишній командувач військами США в Європі генерал-лейтенант у відставці Бен Годжес.

"Щиро кажучи, я не налаштований оптимістично. Я не чую висловів чи розмов, які б вказували, що в 2024 році у Вашингтоні результат може бути успішнішим за саміт 2023 року у Вільнюсі. Я дивлюся на Орбана в Угорщині, Фіцо в Словаччині. Вони обидва зараз виконують кремлівську роботу у різні способи всередині Європейського Союзу", — пояснив він.

За його словами, Угорщина навіть блокувала вступ Швеції в НАТО. Тому він не відчуває достатнього рівня енергії щодо питання українського членства, але сподівається, що він неправий. Годжес вказав, що США має здобути ясність щодо цілей в Україні, бо наша перемога у їхніх інтересах.

"Слід продовжувати підтримку вступу України в НАТО. Альянс стане кращим в той день, коли прийме Україну", — додав генерал-лейтенант у відставці.

Раніше "Телеграф" писав про те, що вступ нашої країни в НАТО неможливий "по частинах". За його словами, таку ідею не оцінили в нашій країні. Влада вважає, це "не робоча конструкція". А розмови про вступ до НАТО частинами лише провокують Росію.