НАТО проти росії: у Бундесвері заявили про неготовність до гіпотетичної війни

Читать на русском
Автор
1781
Бундесвер давно не воював повноцінно
Бундесвер давно не воював повноцінно. Фото Вікіпедія

Німеччині потрібно готуватися до дня, коли їй доведеться вести оборонну війну в Європі

Німеччина повинна виправити низку недоліків у підготовці збройних сил країни до оборони німецьких кордонів та союзників по НАТО у разі гіпотетичної війни в Європі. Наразі існують проблеми у готовності Бундесверу до завдань з національної та союзницької оборони.

Про це заявив Генеральний інспектор Бундесверу Карстен Броєр, повідомляє німецьке видання Tagesschau. Броєр відзначив, що Бундесвер багато років був зосереджений на "врегулюванні міжнародних криз", а не справжніх бойових завдань.

Водночас зараз на перший план виходять питання захисту меж Альянсу та національних кордонів. Німеччина занепокоєна тим, що російський диктатор володимир путін планує велику війну у Європі, а терористична росія нарощує озброєння.

Генерал зазначив, що часи, які були в Європі до нападу росії на Україну, вже не повернуться. Тому необхідно змиритися із цим та готуватися до того, що одного дня Німеччині доведеться вести оборонну війну у Європі, а Бундесверу – впоратися з нападом росії на країну-члена НАТО.

"У нас немає альтернативи. Ми можемо захистити себе і ми будемо захищати себе", – резюмував Броєр.

Раніше "Телеграф" писав, що Німецька рада з міжнародних відносин (DGAP) попередила, що росія може напасти на країни Балтії, а бойові дії можуть тривати на території самого НАТО вже через 6-10 років.

Також протягом кількох останніх днів сторінками світових ЗМІ пробігла паніка — стали з'являтися статті, де проговорюються різні ситуації, у тому числі що буде у разі поразки України. Так, Economist припускає, що путін може перемогти в України, а Захід робить недостатньо, щоб його зупинити, а The Telegraph попередив, що Європа повинна переозброїтися для перемоги над російським диктатором. Тому "Телеграф" копнув зраду детальніше та розповідає, які настрої нині на Заході.