У Раді дали добро на позбавлення Безуглої посади: питання вирішать днями, названо дату

Читать на русском
Автор
792
Мар’яна Безугла Новина оновлена 07 квітня 2024, 20:53
Мар’яна Безугла. Фото Facebook

Рішення було прийнято одноголосно

Комітет з регламенту у Верховній Раді України розглянув постанову про зняття Мар’яни Безуглої з місця заступника голови Комітету з питань безпеки та оборони. Вже цього тижня, а саме 10 січня, вона може бути знята з посади.

Про це у понеділок, 8 січня, у своєму Telegram-каналі написав народний депутат України Ярослав Железняк. За його словами, рішення було ухвалено одноголосно.

"Відповідно, вже 10 січня Парламент може розглянути ухвалу. PS Рішення на розгляд зали, і там зазначено, що вона залишається членом Комітету", — сказав він.

Наступний крок – голосування Верховної Ради. Народний депутат України Олексій Гончаренко, коментуючи розгляд Комітетом, зазначимо, що у Раді необхідно буде зібрати 226 голосів для ухвалення рішення. Раніше він писав про три кроки у цьому процесі.

  • Комітет із нацбезпеки своїм рішенням рекомендував відкликати Безуглу з посади;
  • Наступний крок – регламентний комітет має розглянути рішення та зареєструвати відповідну постанову;
  • І далі вже ця ухвала виноситься на засідання Ради, там її голосують.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що за останні кілька місяців Мар’яна Безугла засвітилася у кількох скандалах. У тому числі вона запропонувала мобілізувати волонтерів, але отримала жорстку відповідь. Вона також зазначила, що до армії мають йти й жінки-волонтери.