Це потрібно зробити обов’язково: тонкощі заправки авто, які важливо знати

Читать на русском
Автор
5209
Перше завдання - під'їхати потрібною стороною
Перше завдання - під'їхати потрібною стороною

Діяти потрібно поетапно і процес пройде гладко

Машина – складний механізм і одним із перших викликів, з яким стикаються новачки – заправка. На АЗС можна зробити кілька помилок, якщо не дотримуватись правильного порядку заправки.

Інструктор київської автошколи Михайло розповідає, що перше, на що треба звернути увагу, — з якого боку у вас бензобак і під’їхати до колонки потрібною стороною. Для тих, хто забув, є простий лайфхак.

Достатньо подивитися на панель приладів і знайти маленький знак колонки. Стрілка означає, з якого боку бензобак і їй потрібно під’їхати до пістолетів на заправці.

Де дивитися з якого боку бензобак
Стрілка нагадує, з якого боку бензобак

Етапи поведінки на заправці

  • Після того, як під’їхали до колонки, потрібно заглушити двигун.
  • Потім відкрити заправний лючок та бензобак.
  • Важливо: потрібно перевірити вид необхідного палива – дизель чи бензин. Відмітка про це може бути під лючком, а також у нових машинах отвір під дизельний заправний пістолет — ширший.
  • При встановленні пістолета в бак, потрібно зафіксувати спеціальну лапку — так машина почне заправлятися відразу після оплати, а при заповненні бака — вона може клацнути сама. Є також можливість зафіксувати на середньому положенні, щоб паливо лилося повільніше, якщо ви не поспішайте.
  • Закриваємо машину, щоб уникнути крадіжок.
  • На касі повідомляємо номер колонки, марку та вид палива та об’єм — до повної чи потрібної кількості літрів. На касі повідомляють також якийсь пістолет вставлений, уточнюючи вид палива, якщо ви підтверджуєте — подача буде йти. Якщо вид палива обраний неправильно — це буде ваша вина. Якщо підтвердження не відбулося – того, хто заливав.
  • Після оплати та заправки, повертаємось до машини, виймаємо пістолет, закручуємо кришку бензобака та закриваємо люк. Після цього можна їхати.

Раніше "Телеграф" розповідав, як полегшити автомобілю перебування у спеку влітку на вулиці та як швидко його охолодити. Для новачків також будуть корисні рекомендації щодо заряджання акумулятора – топ-6 способів.