Головний атрибут Нового року: рецепт класичного салату "Олів’є"

Читати російською
Автор

Якщо вам набридло морочити голову над надскладними салатами на свята, вас врятує класичний рецепт "Олів'є"

Ну хто ж не знає, який смак традиційний новорічний салат "Олів'є", названий на честь відомого ресторатора французького походження Люсьєна Олів'є? Спочатку страва готувалась з недешевих продуктів, таких як ракові шийки, філе цесарки або рябчика, ікра, мариновані корнішони. Згодом рецепт дійшов до максимально спрощеної своєї версії, де замість м'яса рябчиків присутня звичайна ковбаса, а корнішони замінили консервованими огірками. Альтернативу звичному "Олів'є" на Новий рік так само можна приготувати — рецепт з язиком є у нашому попередньому матеріалі.

Як приготувати класичний "Олів'є" за рецептом наших батьків, — пише smachno.ua.

Олів’є: класичний рецепт

Інгредієнти:

  • Картопля варена — 4 шт
  • Морква — 1 шт
  • Яйця, зварені в круту — 4 шт
  • Лікарська ковбаса — 300 г
  • Мариновані огірки — 4 шт
  • Консервований зелений горошок — 200 г
  • Майонез — 200-300 г
  • Кріп, петрушка — за смаком
  • Сіль, мелений чорний перець — за смаком

Приготування:

  1. Варимо моркву та картоплю.
  2. Нарізаємо дрібними кубиками яйця, картоплю, ковбасу та моркву.
  3. Огірки нарізаємо і трохи віджимаємо, щоб у салаті не було рідини.
  4. Зливаємо воду з горошку і додаємо до решти інгредієнтів.
  5. Нарізаємо зелень.
  6. Заправляємо салат майонезом, солимо і перчимо до смаку.

Раніше "Телеграф" писав, що новорічний стіл також можна прикрасити такими салатами, як "Простіше не буває" та "оселедець під шубою".