Чудові супи на кожен день: три перевірені варіанти на будь-який смак

Читать на русском
Автор

Гороховий суп здивує вас своїм смаком і точно не залишить до нього байдужим

Існує думка, що гарячі супи потрібно їсти щодня. До речі, багато громадян цього правила все-таки дотримуються, проте виникає питання до різноманітності тих самих супів.

"Телеграф" зібрав три перевірені та смачні варіанти різних супів, які можна приготувати на кожен день

Як приготувати гороховий суп

Інгредієнти

  • М’ясо — 350 г (будь-яке, але дуже важливо, щоб було на кістці)
  • Картопля — 3-4 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сухий колотий горох — 1 склянка
  • Рослинна олія — 2 ст.л.
  • Сіль, чорний мелений перець — за смаком
  • Лавровий лист — 2 шт.
  • Зелень (кріп, петрушка) — 3 гілочки

Приготування

  1. Горох необхідно добре промити, кілька разів змінюючи воду до її прозорості, а потім замочити його на 2-3 години.
  2. Перекладаємо горох у каструлю, додаємо м’ясо, заливаємо водою та відправляємо на плиту.
  3. Горох з м’ясом повинні варитись близько 40-60 хвилин на маленькому вогні до того моменту, поки повністю не стане м’яким. Під час закипання на поверхні буде багато піни, її необхідно знімати.
  4. Коли горох зварився, потрібно дістати з каструлі м’ясо, обрізати його з кістки, подрібнити і відправити назад у суп.
  5. Туди ж відправляємо нарізану кубиками картопля, солимо-перчимо на смак.
  6. На сковороді пасеруємо цибулю та моркву, потім відправляємо їх у каструлю. Варимо разом ще близько 20 хвилин.
  7. Коли суп буде повністю готовий, додаємо подрібнену зелень та лавровий лист. Чекаємо, коли повністю закипить і виключаємо.

Сирний суп з грибами та куркою

Інгредієнти

  • Курячі грудки — 300 гр
  • Печериці — 300 гр
  • Цибуля — 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля — 4 шт.
  • Плавлений сир — 400 гр
  • Рослинна олія — 2 стол.
  • Вода — 3 л
  • Сіль за смаком

Приготування

  1. Курку необхідно добре промити, відправити в каструлю, залити водою та поставити варитися. Коли почне кипіти – приберіть усю піну, а потім на маленькому вогні варіть ще 30 хвилин.
  2. Морква і цибуля чистим і моїм. Морквину необхідно натерти на великій тертці, а цибулину нарізати дрібними шматочками. Потім два інгредієнти обсмажити на невеликому вогні протягом 5 хвилин.
  3. Печериці очистити і нарізати, а потім відправити на 5 хвилин до моркви та цибулі. Вимкнути та залишити злегка охолонути.
  4. За цей час грудка мала вже зваритися. Її треба дістати і дати трохи охолонути, а в бульйон відправити картоплю.
  5. Остиглу грудку нарізаємо невеликими шматочками і додаємо до картоплі. Солимо і перчимо, додаємо спеції.
  6. Додаємо в суп засмажку та плавлений сир і варимо близько 10 хвилин, доки він повністю не розчиниться.

Суп з локшиною та курячими серцями

Інгредієнти

  • Курячі серця — 300 гр
  • Локшина — 80 гр
  • Картопля (середнього розміру) — 3 шт.
  • Цибуля (середнього розміру) — 1 шт.
  • Морква (невелика) – 1 шт.
  • Рослинна олія — 2 стол.
  • Лавровий лист — 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Вода (або трохи більше) – 1.7 л

Приготування

  1. Серця промити кілька разів у чистій воді, видалити з них великі судини, зайвий жир і кров. Після цього заливаємо водою та відправляємо варитися. Не забувайте у процесі знімати піну, щоб бульйон не був каламутним.
  2. Цибулю, моркву та картоплю миємо та очищаємо від шкірки.
  3. Потім нарізаємо овочі: картопля – невеликими кубиками, цибуля – скибочками, або невеликими кубиками, морква – натріть на тертці. Всі овочі обсмажуємо на сковороді разом з олією.
  4. Через 20 хвилин після закипання бульйону відправляємо до нього картоплю. На сильному вогні доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь і варимо ще близько 15-20 хвилин.
  5. Додаємо в каструлю засмажку та лавровий лист. Солимо-перчимо до смаку, а як тільки бульйон почне закипати додайте локшину, проваріть ще 5 хвилин, вимкніть і дайте супу постояти близько 15 хвилин.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як приготувати ніжний гарбузовий крем-суп із зеленим чаєм та чіпсами з пармезану.