Кабачки "по-новому": рецепт хрустких сирних кульок у паніровці

Читать на русском
Автор
4148
Сирні кульки з кабачків
Сирні кульки з кабачків

Ви точно будете в захваті від цього рецепту.

Кабачків мало не буває, їх завжди більше, ніж треба. Зате з них завжди можна приготувати щось смачненьке. Наприклад, кабачкові нагетси або кабачкову ікру, а також можна посмажити кабачкові млинці. Список рецептів дуже великий, але сьогодні ми хочемо поділитись з вами одним незвичайним варіантом приготування кабачків із сиром.

Як повідомляє prostoway, подібну страву можна готувати і на сковороді, і у фритюрі, і в духовці. Однак найкраще вибирати другий варіант – фритюр. Тоді кульки виходять ще хрусткішими, ніж ви могли б уявити.

Сирні кабачкові кульки в паніруванні: рецепт

Інгредієнти:

  • сир Халуміс — 250 г.
  • кабачки
  • борошно — 3 ст.л
  • сіль
  • яйця
  • кукурудзяні пластівці

Спосіб приготування:

  1. Сир натріть на дрібній тертці. Те саме зробіть і з кабачком.
  2. Натертий кабачок добре відіжміть, щоб максимально прибрати всю рідину. Для рецепта потрібно 200 г віджатої м’якоті кабачка.
  3. Змішайте кабачок та сир з 1/2 ч. л. солі та 3 ст. борошна. Все добре перемішайте. Тісто має добре ліпитись. За потребою можна додати ще борошна.
  4. Сформуйте кульки і обваляйте їх спочатку підсоленим борошном, потім у сирому яйці, потім у мелених кукурудзяних пластівцях.
  5. Після цього обсмажуйте кульки у фритюрі до золотистої скоринки.

Раніше "Телеграф" публікував рецепт апетитної кабачкової піци.