Як приготувати смачний розсипчастий рис за 15 хвилин: секрет геніально простий

Читать на русском
Автор

У такий спосіб можна приготувати будь-який рис, чи то басмати, чи то звичайний круглий рис

Що може бути смачніше ніж ніжний, розсипчастий, ну просто ідеальний рис? Рисова каша дуже поживна і поряд із гречаною є одним із улюблених гарнірів українців. Про те, як приготувати гречку так, щоб вона була розсипчастою, але не сухою, ми вже розповідали. А тепер розповімо вам про те, як приготувати ідеальний рис.

Як приготувати рис, щоб він був розсипчастим

На сторінці кулінарного блогу zaya_momfood, кулінарний блогер Альона поділилася простим, але дуже дієвим секретом приготування ідеального розсипчастого рису. Якщо у вас все ще виходить каша з рису, то цей рецепт стане справжньою паличкою-виручалочкою для вас, переконує блогер. Кулінар зазначає, що у такий спосіб можна приготувати будь-який рис, чи то басмати, чи то звичайний круглий рис.

Спосіб приготування:

  1. Беремо 1 склянку рису (тут дивлячись скільки вам потрібно) і добре промиваємо під водою
  2. На сковороду виливаємо 2 ст л рослинної (можна оливкової, вершкового) олії
  3. Додаємо рис та обсмажуємо рівно 2 хвилини.
  4. Потім виливаємо 1 склянку окропу (тобто пропорції у нас на 1 склянку рису = 1 склянку окропу), трохи солимо
  5. А тепер головний секрет: накриваємо сковороду листом пергаменту, далі кришкою. Робимо мінімальний вогонь та варимо так 15 хвилин.
  6. Ідеальний розсипчастий рис готовий!

Раніше "Телеграф" ділився рецептом смачного виноградного джему без загусників. Це дуже смачна заготівля на зиму, яка має відмінний колір та неповторний смак. А також ми писали, як легко приготувати в міру солодке варення. Кисло-солодка закрутка зі зливів ідеально доповнить чаювання або десерти.