Рецепт апетитної заготівлі на зиму: перець та баклажан у цій закрутці поєднуються ідеально

Читати російською
Автор

Такий салат стане чудовою закускою навіть на святковому столі

На зиму можна закривати овочі не тільки окремо, як, наприклад, мариновані огірки або квашені помідори, а й поєднувати плоди в салатах. Ідеально гармонують один з одним перець та баклажан, надаючи заготівлі неповторний смак.

Рецептом апетитної закрутки із перців і баклажанів на зиму поділився кулінарний Ютуб-канал "На здоров’я". Салат готується досить просто, а виходить дуже насиченим, смачним і ароматним.

Складові:

  • Баклажани — 2 кг
  • Перець — 2 кг
  • Зелень петрушки — 100 г
  • Олія
  • Часник — 6 зубчиків

Для маринаду:

  • Вода — 1 л
  • Ослинна олія — 2 ст. л.
  • Сіль — 1,5 ст. л.
  • Цукор — 4 ст. л.
  • Оцет (9%) — 5 ст. л.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Чорний перець горошком - 30 шт.
  • Часник — 2 зубчики

Спосіб приготування:

  1. Очистити баклажани і нарізати на скибки шириною 1-1,5 см і тоненькі смужки. Посолити.
  2. Очистити від насіння перець і нарізати невеликими смужками.
  3. Баклажани повинні пустити сік, після чого підсушіть їх на паперовому рушнику.
  4. Налити олію на сковороду і обсмажити баклажани з двох сторін по 2 хвилини на кожну.
  5. Також можна запекти овочі в духовці: викладіть на пергаментний папір, змастіть олією і запікайте при температурі 180 градусів близько 20-30 хвилин.
  6. Приготуйте маринад. У каструлі змішати воду, оцет, сіль, цукор, олію, лавровий лист і чорний перець горошком, перемішати, додати два зубчики часнику, розрізаного навпіл. Довести до кипіння.
  7. Бланшувати у цьому маринаді перець близько 1 хвилини.
  8. Нарізати часник кружечками. Зі смужок баклажанів можна сформувати рулетики з петрушкою.
  9. Закласти у кожну простерилізовану банку баклажани, перець, петрушку, перець горошком, часник, лавровий лист з маринаду, 1 ст. ложку олії. Залити гарячим маринадом. Прикрити кришками. Простерилізувати.
  10. Закрити, укутати ковдрою до повного остигання.

Раніше "Телеграф" ділився рецептом смачної ікри з баклажанів на зиму.