Як легко і просто заготовити цвітну капусту на зиму: у такому вигляді овоч можна запікати та смажити (відео)

Читати російською
Автор

Так ви цвітну капусту ще не закривали

На зиму можна закрити не тільки готові закуски, наприклад, грибну солянку або квашену капусту з морквою і буряком, а й зберегти в майже свіжому вигляді овочі для подальшої термічної обробки. Ту ж цвітну капусту дуже просто закрити в банках, щоб потім взимку готувати з неї страви, запікати, тушкувати чи смажити.

Рецептом цвітної капусти, яку легко заготовити на зиму, поділився кулінарний блог "Моє подвір’я" у Youtube. Вам потрібні найпростіші інгредієнти. На цю заготівлю піде відносно небагато часу та зусиль.

Інгредієнти (кількість варіюється):

  • Цвітна капуста
  • Вода
  • Сіль
  • Лимонна кислота

Спосіб приготування:

  1. Для приготування беремо 1 кг 300 г цвітної капусти, поділяємо на невеликі суцвіття. У каструлю наливаємо 2 л води, додаємо сіль та лимонну кислоту. На кожний літр води – 1 чайна ложка солі (10 г) та третина чайної ложки лимонної кислоти (1,5 г). Проварюємо капусту 2-3 хвилини і відразу ж перекладаємо за допомогою дуршлагу в миску з холодною водою.
  2. Для заливки в каструлю наливаємо 2 л води, додаємо 40 г солі (на кожний літр води 2 чайні ложки солі).
  3. Капусту відкидаємо на друшляк і накладаємо в чисті банки. У кожну півлітрову банку додаємо третину чайної ложки лимонної кислоти, заливаємо маринадом.
  4. Банки стерилізуємо 45 хвилин. З такої кількості продуктів виходить 5 півлітрових банок.

Раніше "Телеграф" ділився рецептом смачного сала з часником на зиму. А також ми писали, як без зайвого клопоту заготовити зелень без заморозки.