Ніби тільки з вогню: як розігріти їжу в мікрохвильовій печі, щоб вона залишалася соковитою
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 1110
Ваші близькі навіть не здогадаються, що котлетки приготовлені вами ще вчора
Мікрохвильова піч міцно увійшла до нашого життя, адже вона робить наше життя простішим. Якщо правильно використовувати, впоратися з нею може навіть дитина.
Однак часто після розігрівання обіду в мікрохвильовій печі їжа стає сухуватою і несвіжою на вигляд. Як цього уникнути, радить Ukr.Mediа.
Як зберегти свіжість їжі при розігріві в мікрохвильовій печі
- Додайте води. Якщо ви грієте і без того сухе блюдо, після нагрівання воно стане ще більш несмачним. А якщо вам не страшні зайві калорії, можна заправити їжу соусом або овочевим м’ясним бульйоном.
- Для випаровування вологи також накривайте їжу спеціальним пластиковим ковпаком. Його основна функція – захист стін побутової техніки від потрапляння крапель із їжі під час нагрівання та обертання.
- Грійте окремо. Склдова страва не розігріється рівномірно. М’ясо щільніше за овочі: через 1 хвилину воно потеплішає тільки зверху, коли овочевий гарнір вже почне закипати. Тому по можливості розділіть їжу на складові та підігрійте кожну окремо.
- Дійте поетапно. Не ставте миску з кашею на кілька хвилин. Краще увімкніть 30-секундне нагрівання, перемішайте страву і повторіть розігрів у такому ж режимі. Так ви витратите менше часу, а страва буде помірковано теплою.
Важливо не тільки вміти розігрівати продукти, а правильно їх зберігати. Саме тому важливо приділяти увагу упаковці для зберігання харчових продуктів.