Як правильно запікати їжу в рукаві: основні секрети, про які мало хто знає
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 38707
![Улюблений продукт – запечене м’ясо](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/4/69/ec88dcf3-d9c64c4669dee8463131e69877f16694.jpg?v=5548_1)
Приготовлена в рукаві їжа не лише смачна, а й дієтична
Запікання — найпоширеніший і найкорисніший вид термічної обробки їжі. А які страви виходять у рукаві — чого коштувати тільки плов з стегенцями!
Запечена в рукаві їжа не підгоряє і не прилипає, тому не потрібно відмивати форму від запеченого жиру. Ще один плюс — м’ясо, птиця, овочі готуються у власному соку, тому вони залишаються м’якими, а відсутність олії робить їх ще й дієтичними. А ось як правильно запікати продукти, з нами поділився Smak.
Як правильно запікати їжу в рукаві
Основні правила:
- Овочі, м’ясо, риба та птиця в рукаві можуть запікатися як окремо, так і разом, нарізаними або цілими.
- Підготовлений продукт викладається в рукав для запікання, який щільно зав’язується з усіх боків. При цьому із рукава бажано випустити зайве повітря.
- Рукав можна проколоти в кількох місцях зубочисткою, щоб у процесі приготування він не надувся. Потім підготовлену страву поміщають у розігріту духову шафу.
- Час приготування залежить від обсягу продукту. Приблизний час для запікання у рукаві: м’ясо – від 40 хвилин до 2 годин, птиця – від 30 хвилин, риба – 25-30 хвилин, овочі – від півгодини. Цілі овочі для салатів потрібно запікати близько години.
- Для того, щоб продукт придбав золотисту хрустку скоринку, необхідно в кінці запікання розрізати рукав і залишити страву в духовці ще на деякий час для підрум’янювання.
Якщо вам потрібно швидко розморозити м’ясо для запікання, ми підготували кілька важливих правил. Завдяки їм м’ясо не втратить своїх якостей.