Щоб були як у бабусі: 7 лайфхаків, як зробити сирники смачними
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 1766
Всього кількох простих правил, і ви будете радувати близьких смачною стравою
Сирники зі сметаною, варенням або згущеним молоком — один з улюблених багатьма сніданків. Хто відмовиться від ніжних сирників за маминим рецептом ?
Напевно, немає такої людини, у якої вони хоча б раз, але не виходили. Ця страва має свої секрети. Зараз поділимося осносними лайфхаками їхнього приготування, а Рixelinform нам у цьому допоможе.
Як приготувати сирники
Сім правил "вдалої" страви:
- Не заощаджуйте на калорійності сиру. Жирність продукту має бути не менше 5%. Краще вибирати сирну масу в пачках. .
- Ця страва не вимагає багато яєць. Розрахувати необхідну кількість просто: на 500 г сиру потрібно лише 1 яйце. Якщо жирність низька, можна додати 1 жовток без білка.
- При нагріванні підсолоджувачі перетворюються на рідину, через що сирники "пливуть" на сковороді. Тому цукор береться щонайменше, просто при подачі можна полити страву чимось солодким. Витрата — 1 ст. л. цукру на 1 кг сиру.
- Чи не переборщите з борошном. Якщо сир сухий і в’язкий, можна взагалі обійтися без борошна. В інших випадках на кожні 500 г сиру додають 3-4 ст. л. борошна.
- Дайте настоятися тісту. Якщо цей пункт упустити, то сирники можуть взагалі не вийти. Справа в тому, що у сирній масі залишається зайва рідина. Якщо масу потримати 30 хвилин у холодильнику, вона вбереться.
- Для смаження найкраще підходить борошно — завдяки їй сирники покриваються тонкою і рум’яною скоринкою. Також можна використовувати суміш борошна та кукурудзяного крохмалю (рисового борошна).
- Смажити сирники треба на повільному вогні під кришкою 20-30 хвилин. Як варіант — швидко посмажити до рум’яної скоринки, але довести до готовності в духовці за температури 150-160 градусів. Найкраще при цьому використовувати топлене вершкове масло.
Львівський сирник посідає почесне місце серед випічки. Приготувати його можна швидко і без зайвого клопоту.