Курячі і не тільки: як приготувати з серця ідеальну страву

Читать на русском
Автор
Серце свиняче Новина оновлена 23 березня 2023, 14:09
Серце свиняче. Фото cookpad.com

Нестандартна заміна звичайного м’яса

Серця тварин – дешевий, але корисний субпродукт. Вони малокалорійні, ароматні та багаті на вітаміни. Приготувати їх можна по-різному: посмажити шматочками або приготувати на грилі, запекти в духовці. Серця ще можна відварити шматками або в цілому вигляді, протушити або нафарширувати.

Щоб страва з серця була соковитою та смачною, важливо її правильно приготувати. Поділимося секретами виготовлення такого корисного субпродукту. А допоможе нам у цьому Сookery.

Секрети приготування сердець тварин

Що загальне для всіх видів продукту — перед приготуванням жорсткі трубочки судин і жир необхідно видалити. А ось готувати серця кожної тварини варто по-різному.

Наприклад, серце ягнят вважається найменшим за розміром. Таке серце можна порізати на шматочки або посмажити цілими, зафарширувати чи запікати у грилі.

У теля серце дуже ароматне, з ніжним смаком і дуже пісне. Важить таке серце приблизно від 750 г до 1 кілограма. Його потрібно смажити шматочками, тушкувати, запікати в грилі, можна варити повністю.

Яловиче серце краще їсти з молодої тварини — так воно набагато смачніше. Таке серце важить приблизно 1,5 – 2 кілограми. Його ріжуть на шматочки, варять чи тушкують.

А ось свиняче серце – важить приблизно 350 – 500 грамів. На смак таке серце нагадує звичайне м’ясо, правда трохи грубувате і жорстке. Таке серце смажать чи варять, можна навіть цілком.

А ось курячу печінку можна приготувати лише за 10 хвилин. Незвичайний спосіб гарантує їй ніжний смак.