Секрет, який відомий далеко не всім
Шашлик — це страва для пікніка, адже готуватися він повинен на багатті. Звичайно, соковите м’ясо з легким серпанком, приготовлене на природі, не може не спокушати.
Кожен досвідчений кулінар має свої секрети, як покращити смак м’ясної страви. Сьогодні разом із Ukr.Media розповімо, навіщо ж заливати шашлик пивом.
Навіщо використовувати пиво під час приготування шашлику
Загалом цей напій досить рідко використовується в кулінарії через своєрідний присмак. Але саме для приготування м’яса він нам знадобиться.
Зокрема, цей пінний напій може покращити смак шашлику. Справа в тому, що пиво вступає в реакцію з волокнами м’яса, розм’якшує і робить їх ніжними та соковитими.
Пиво здатне надати незвичайного і приємного відтінку смаку шашлику. Зверніть увагу, що смак страви відрізнятиметься в залежності від якості та сорту напою.
При виготовленні шашлику з м’яса птиці слід вибирати світлі сорти пива. Для інших видів м’яса слід купувати темне пиво.
Для смачного шашлику вам потрібно зовсім невелику кількість напою – на 1 кг м’яса достатньо лише 1 склянки пива. Маринад повинен містити цибулю, спеції та 1 столову ложку рослинної олії. Наполягати м’ясо у такому маринаді рекомендується не менше 3-4 годин.
Додамо, що така властивість має і проста мінеральна вода. Приготувати шашлик у такий спосіб теж нескладно.