Як смачно засолити помідори: хитрощі, про які не хочуть говорити кухарі
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 29348
Розповідаємо, як правильно приготувати розсіл та стерилізувати банки, щоб солоні помідори вийшли надзвичайно смачними
Домашні соління — одна з головних страв на столах багатьох сімей. Їх рецептів неймовірна безліч, і у кожного кулінара свій секрет приготування смакоти. Не мало важливим ще й зберегти форму помідорів при засолюванні.
При засолюванні помідор існує відразу кілька основних правил, яких варто дотримуватися. Разом із "Главредом" ними й поділимося
Як смачно засолити помідори
Основне правило при засолюванні помідорів — це вибір відповідних томатів, які не повинні бути переспів або зіпсовані. У цьому питанні є ще одна важлива умова – підготовка розсолу та добір необхідних інгредієнтів.
Порядок засолювання помідорів:
- у чистій воді розмішайте цукор і сіль, додайте спеції та прянощі (лавровий лист, перець горошком і корінь хрону);
- додайте інгредієнти у воду і закип’ятіть її, розсолом, що вийшов, залийте помідори та накрийте кришкою;
- відправте томати настоятися і просолитися протягом декількох днів при кімнатній температурі, після чого сховайте закуску в холодильник.
Скільки потрібно солити помідори
Щоб солоні помідори вийшли смачними, потрібно дотримуватись певних тимчасових правил. Банки з помідорами слід прикрити капроновими кришками та залишити наполягати протягом 4-7 днів при кімнатній температурі. Ви можете визначити готовність помідорів по помутнінню розсолу і після цього можна прибирати їх в холодильник або льох.
Необхідний час для стерилізації помідорів:
- для банок об’ємом 3 л потрібно 25 хвилин;
- об’ємом 1 л — 15 хвилин;
- 0,5 л — 10 хвилин.
Час стерилізації звітує з моменту закипання рідини, а після закінчення банки з помідорами закочують і струшують. Потім закочені банки з помідорами ставлять кришкою донизу, вкривають пледом або ковдрою та охолоджують у темному місці.
Як смачно приготувати малосольні помідори
Перед приготуванням помідори слід ретельно промийте, просушіть, видаліть плодоніжки, а з протилежного боку нанесіть невеликі хрестоподібні надрізи. Помідори покладіть у поліетиленовий пакет і додайте сіль, цукор, дрібно нарізаний часник та зелень (кріп, петрушку, базилік).
Пакет ретельно запечатайте та акуратно перемішайте його вміст, після чого помістіть його у другий пакет і складіть у каструлю або іншу зручну ємність. Дайте настоятися помідорам 2-3 дні при кімнатній температурі, після чого перекладіть томати в посуд або контейнер і сховайте в холодильник.
Подавайте такі помідори до улюблених м'ясних страв: курки, свинини чи будь-яких інших. Смачного!