Як смачно засолити помідори: хитрощі, про які не хочуть говорити кухарі

Читать на русском
Автор
29348
Солоні помідори — чудова закуска холодною зимою Новина оновлена 02 серпня 2023, 08:33
Солоні помідори — чудова закуска холодною зимою. Фото Сегодня

Розповідаємо, як правильно приготувати розсіл та стерилізувати банки, щоб солоні помідори вийшли надзвичайно смачними

Домашні соління — одна з головних страв на столах багатьох сімей. Їх рецептів неймовірна безліч, і у кожного кулінара свій секрет приготування смакоти. Не мало важливим ще й зберегти форму помідорів при засолюванні.

При засолюванні помідор існує відразу кілька основних правил, яких варто дотримуватися. Разом із "Главредом" ними й поділимося

Як смачно засолити помідори

Основне правило при засолюванні помідорів — це вибір відповідних томатів, які не повинні бути переспів або зіпсовані. У цьому питанні є ще одна важлива умова – підготовка розсолу та добір необхідних інгредієнтів.

Порядок засолювання помідорів:

  • у чистій воді розмішайте цукор і сіль, додайте спеції та прянощі (лавровий лист, перець горошком і корінь хрону);
  • додайте інгредієнти у воду і закип’ятіть її, розсолом, що вийшов, залийте помідори та накрийте кришкою;
  • відправте томати настоятися і просолитися протягом декількох днів при кімнатній температурі, після чого сховайте закуску в холодильник.
Вони підходять і до м'ясних, і до овочевих страв
Ідеальні солоні помідори

Скільки потрібно солити помідори

Щоб солоні помідори вийшли смачними, потрібно дотримуватись певних тимчасових правил. Банки з помідорами слід прикрити капроновими кришками та залишити наполягати протягом 4-7 днів при кімнатній температурі. Ви можете визначити готовність помідорів по помутнінню розсолу і після цього можна прибирати їх в холодильник або льох.

Необхідний час для стерилізації помідорів:

  • для банок об’ємом 3 л потрібно 25 хвилин;
  • об’ємом 1 л — 15 хвилин;
  • 0,5 л — 10 хвилин.

Час стерилізації звітує з моменту закипання рідини, а після закінчення банки з помідорами закочують і струшують. Потім закочені банки з помідорами ставлять кришкою донизу, вкривають пледом або ковдрою та охолоджують у темному місці.

Як смачно приготувати малосольні помідори

Перед приготуванням помідори слід ретельно промийте, просушіть, видаліть плодоніжки, а з протилежного боку нанесіть невеликі хрестоподібні надрізи. Помідори покладіть у поліетиленовий пакет і додайте сіль, цукор, дрібно нарізаний часник та зелень (кріп, петрушку, базилік).

Пакет ретельно запечатайте та акуратно перемішайте його вміст, після чого помістіть його у другий пакет і складіть у каструлю або іншу зручну ємність. Дайте настоятися помідорам 2-3 дні при кімнатній температурі, після чого перекладіть томати в посуд або контейнер і сховайте в холодильник.

Подавайте такі помідори до улюблених м'ясних страв: курки, свинини чи будь-яких інших. Смачного!