Королівська закуска — з найдешевшого сала: цей маринад буде з вами роками

Читати російською
Автор

Чудовий спосіб засолювання

Ми розповідали про те, як смачно засолити сало. Тепер ділимось ще одним рецептом — швидким та простим.

На порталі "1 хвилина" розповіли про простий спосіб приготувати найсмачнішу українську закуску за лічені хвилини. Таке сало виходить дуже смачним.

Інгредієнти:

  • 1 кілограм сала;
  • 1 літр води;
  • 4,5 столові ложки солі;
  • червоний перець;
  • сіль великого помолу;
  • куркума;
  • сушений кріп;
  • гвоздика;
  • лавровий лист;
  • кориця;
  • мускатний горіх;
  • хмелі-сунелі;
  • коріандр.

Спосіб приготування:

  1. Для приготування цим способом найкраще підійде шпондер – сало з прожилками м’яса. Його слід нарізати великими шматками та залити літром води.
  2. Ставимо каструлю з водою на вогонь. Проварюємо впродовж 2-3 хвилин.
  3. Вогонь вимикаємо, додаємо у сало 4,5 столові ложки солі. В такому вигляді його слід залишити на 12 годин.
  4. Коли цей час сплине, дістаємо сало з розсолу та обтираємо його паперовим рушником. Натираємо майже готове сало спеціями.
  5. Шматочки загортаємо у харчову плівку та залишаємо ще на 12 годин у холодильнику.

Сало виходить дуже смачним, але зберігати його можна не більш як місяць. Втім, воно зникне з холодильника набагато швидше. Сало за цим рецептом дуже смакує до українського борщу.