Пісний святковий пиріг: бюджетний рецепт до свята і не тільки

Читати російською
Автор

Дуже смачна випічка, яка готується елементарно

Ми розповідали, як смачно приготувати шарлотку до свята Яблучного Спаса. Тепер ділимось рецептом простого пісного пирога з яблуками. Він легко готується, тому може стати в пригоді не лише на свято, а й на щодень.

Приготування займе не більше 20 хвилин. За цим же рецептом можна готувати ще й кекси — залежно від того, яку ви форму оберете. Рецептом поділились на порталі amlima.com.

Інгредієнти:

  • борошно пшеничне — 1 склянка
  • вівсяні пластівці — 0,5 склянки
  • манка — 1 склянка
  • кисло-солодке яблуко — 3 шт.
  • стиглий банан — 3 шт.
  • рослинна олія — 0,5 склянки
  • цукор — 3/4 склянки
  • сода — 12 ч. ложки
  • ваніль і кориця — до смаку

Спосіб приготування:

  1. Яблука і банани чистимо і натираємо на дрібній тертці. Вівсяні пластівці перемелюємо в кавомолці до стану борошна.
  2. Змішуємо разом цукор, борошно, манну крупу і вівсяну муку. Додаємо натерті яблука і банани.
  3. Вливаємо рослинну олію та вимішуємо тісто. За консистенцією воно повинно нагадувати дуже густу сметану.
  4. В кінці додаємо соду. Якщо яблука солодкі — соду гасимо оцтом і одразу додаємо.
  5. Викладаємо тісто у форми, застелені пергаментом або змащені олією. Випікаємо в попередньо розігрітій до 160 градусів духовці впродовж 40 хвилин.

Для різноманітності і за бажання в тісто можна додати родзинки, волоські горіхи або шматочки шоколаду. Також ми розповідали, як приготувати автентичні українські яблучні солодощі — макорженики.