Не тільки піца та паста: рецепт улюбленої італійської закуски

Читати російською
Автор
Новина оновлена 05 вересня 2023, 11:22

Якщо ви не їдете до Італії, Італія приїде до вас!

Італія може похвалитися багатьма смачними стравами. Чого варта піца з різними начинками або італійська паста болоньєзе.

Але сьогодні ми разом зі Smachnonews приготуємо популярну в цій країні літню закуску — брускету з помідорами та анчоусами. Якщо вам не вдалося побувати в Італії та скуштувати місцеві страви, у вас є чудовий шанс приготувати вдома! До того ж вам можна не повністю дотримуватися рецепту — закуску можна подавати як зі свіжими помідорами нарізаними дрібними кубиками, так і з в’яленими. Брускету можна замінити звичайними українськими хлібцями, або підсушеним хлібом.

Як приготувати літню закуску з помідорів та анчоусів

Інгредієнти на 2 порції:

  • 4 брускети;
  • 1 помідор, або кілька штук в’ялених томатів;
  • анчоуси;
  • бальзамічний крем-оцет;
  • сухий орегано.

Спосіб приготування:

  1. Свіжий помідор миємо та очищаємо від шкірки, видаляємо насіння та нарізаємо м’якоть дрібними кубиками. В’ялені помідори просто нарізаємо шматочками.
  2. Анчоуси також нарізаємо, за бажання їх можна залишити цілими. Змішуємо з помідорами, заправляємо орегано та викладаємо на брускети чи хлібці.
  3. Поливаємо бальзамічним крем-оцтом і відразу подаємо до столу.

Рекомендуємо приготувати також закуску з баклажанів за рецептом "Телеграфа". Смачного!