Для ідеальної хрумкої скоринки: як правильно смажити картоплю

Читать на русском
Автор
1849
Скоринку забезпечить одна проста дія
Скоринку забезпечить одна проста дія. Фото Fruit time

Найкраща смажена картопля виходить тільки так

Ми розповідали про те, що додати у сковороду під час смаження картоплі. Від цього залежать смакові якості страви. Та є один неочевидний нюанс, з яким смажена картопля не буде такою ідеальною.

Річ піду про скоринку. Всім відомо — якщо смажена картопля вийшла без золотистої скоринки, можна сміливо вважати, що страва не вдалася. Як пишуть на Pixelinform, справа в одній помилці.

Здається, що все робиться за правилами, але після всіх зусиль в результаті замість смачної і хрусткої смаженої картоплі в сковороді виявляється малозрозуміла тушкована маса. Багато хто стикався з подібною ситуацією: картопля розварюється і перетворюється на кашу.

Причина невдачі та спосіб її вирішення

Річ у тім, що утворенню скоринки заважає той факт, що шматочки після розрізання залишаються вологими. Тому страву врятує одна елементарна дія: перед тим, як відправити картоплю на сковороду, її слід просушити.

Для цього очищені овочі достатньо промокнути паперовими рушниками. Нарізаємо картоплю на часточки і знову сушимо папером.

Після цього можна сміливо викладати майбутній гарнір на сковорідку. Також ми розповідали, чим замінити хліб у котлетах