Для кави як у кав’ярні: що зробити, щоб молочна пінка не осідала

Читати російською
Автор
Новина оновлена 22 вересня 2023, 12:15

Таку каву оцінить навіть затятий гурман

Ми розповідали, чим відрізняється еспресо від американо. Та, щоб побалувати себе чашкою ароматної кави відразу після пробудження, зовсім не обов’язково бігти в найближчу кав’ярню, тільки відкривши очі.

Смачну каву з пишною молочною пінкою можна приготувати, не виходячи із власного дому. І для цього знадобляться прості інструменти.

Окрім чашки із завареною кавою та молока знадобиться мікрохвильовка, а також один із "спецінструментів". Для безпосередньо збивання молока у піну потрібен капучинатор або френч-прес. Обидва вони призначені для одного і того ж, але капучинатор займає менше місця на кухні, а у френч-пресі можна ще й чай приготувати.

Підготуємо трохи молока. Найкраще зіб’ється молоко одразу на кілька порцій, тож пригостіть напоєм домашніх. Налийте його в чашку, яку можна ставити у мікрохвильовку.

Тоді заваріть каву улюбленим способом. Цей спосіб не годиться для крапельного заварювання — адже таку каву п’ють без молока.

Коли кава готова і розлита по філіжанках, можна братися за приготування "шапочки" з молочної піни. Молоко прогріваємо в мікрохвильовці. Воно повинне бути гарячим, але в межах температури, комфортної для пиття.

Тоді збиваємо його. Із капучинатором все просто — занурюємо пристрій в молоко і він робить всю роботу. Із френч-пресом доведеться залучити трохи ручної праці — наливаємо молоко всередину і, рухаючи поршнем вниз та вгору, збиваємо.

Залишилось тільки влити вспінене молоко у каву. Такий спосіб ідеально пасує до кави, звареної в джезві.