Порівнював Росію з г*вном і тримав бізнес у Києві: де зараз і що говорить про війну комік Сергій Свєтлаков

Читать на русском
Автор
2023
Сергій Свєтлаков заробляє криваві рублі Новина оновлена 29 вересня 2024, 14:59
Сергій Свєтлаков заробляє криваві рублі. Фото instagram.com

Може здатися, що актор проти війни, але сам він не гидує працювати з затятими путіністами

Російський гуморист, який здобув популярність у "КВК" з путіністом Масляковим та Comedy Club Сергій Свєтлаков не висловлювався публічно про своє ставлення до війни в Україні. Попри "чорний квадрат" у соцмережі (24 лютого 2022 року виставляли багато росіян із закликом "проти війни"), Свєтлаков "перевзувся" і більше ні слова не сказав про агресію Росії проти мирної держави.

Після того, як російські війська захопили Крим та окупували Донбас, російський актор неодноразово приїжджав до України, де мав у столиці ресторанний бізнес. "Телеграф" розповідає, що Сергій Свєтлаков продовжує працювати з затятими путіністами, хоча до цього називав життя у РФ "г*вном".

Що відомо про Сергія Свєтлакова

Народився у Свердловську. Колишній учасник команди КВК "Уральські пельмені", гумористичного шоу "Наша Russia", співведучий програми "Прожекторперісхілтон", яку вів разом з Іваном Ургантом, Гаріком Мартіросяном та Олександром Цекалом. Грав у багатьох російських фільмах та серіалах.

Що Сергій Свєтлаков говорить про війну

2018 року росіянин заявив в інтерв’ю Собчак, що не голосував за Путіна на виборах, а 2021 року висловив протест проти білоруського диктатора Олександра Лукашенка. "Я на боці людей під біло-червоно-білими прапорами", — захоплювався Свєтлаков маршами протесту в Білорусі 2021 року.

Пропонував забрати Крим в України

До початку повномасштабної війни Росії проти України артист у Києві мав власний бізнес — мережу кафе Eshak, тому не дивно, що росіянин був частим гостем в українській столиці. На відкритті ресторану у 2013 році були присутні Катя Осадча, Ольга Навроцька, Настя Каменських та інші українські зірки. Також виступав гурт "Бумбокс", лідер якого Андрій Хливнюк захищає Україну на фронті. Все б нічого, однак у 2009 році в рамках шоу "Прожекторперісхілтон" Сергій Свєтлаков пропонував забрати в України Крим, після чого Ургант йому заявив, що "Крим і так наш" (відео з ефіру в мережі було видалено).

андрій хливнюк катя осадча
Українські зірки на відкритті ресторану Сергія Свєтлакова у Києві, 2013 рік

Про цей недожарт, напевно, не знали й продюсери розважального шоу "Ліга сміху", які у 2019 році запросили Свєтлакова та його колегу Олександра Незлобіна на зйомки. "Гумор кордонів не має — відносини між країнами налагоджуються. Радий, що хлопці зайшли в гості", — писав російський ресторатор Олександр Орлов. У липні 2022 року ресторан Свєтлакова та Орлова у Києві, а також майно росіян було заарештовано на суму 400 млн грн.

Сергій Свєтлаков Олександр незлобін

У лютому 2021 року Свєтлаков порівняв життя в Росії з г*вном. "Прибігає провідниця і начальник вагона в тамбур, а там все вимазали г*вном. Ось так все, руками, зверху і знизу, скрізь. І стоїть мужик, у нього опущені штани, весь сам у г*вні. Весь коричневий стоїть. Йому відповідно заявляють "Чуєш, мужику, ти що о**їв?", а він сам геніальну фразу видав: "а ти доведи, що це я", — розповів Свєтлаков. За його словами, у цій історії і полягає весь російський менталітет.

Вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року

Цього дня Свєтлаков розмістив у своєму Інстаграмі чорний квадрат з підписом "Немає слів або їх занадто багато". 28 лютого він опублікував ще один пост з текстом: "Дуже сподіваюся, що найближчим часом почнуться переговори, і все вирішиться мирним шляхом. Цей кошмар має закінчитися". 13 травня артист заявив, що покидає Інстаграм.

Після цього Свєтлаков взяв перерву у своїй діяльності та ніде не з’являвся. Самі росіяни думали, що комік залишив РФ через так зване "СВО", але вже в середині 2022 року він знову почав активно працювати в російських проєктах, чим займається й досі. Він відновив співпрацю з холдингом "Газпром-Медіа", який очолює затята пропагандистка Тіна Канделакі. Їхні спільні фото Свєтлаков викладає у своєму Telegram-каналі.

Сергій Свєтлаков тіна канделакі
Канделакі зі Свєтлаковим, 2024 рік
Тіна канделакі Сергій Свєтлаков
Сергій Свєтлаков
Свєтлаков продовжує працювати в Росії та заробляти криваві рублі

Раніше ми писали про зірку "Бригади". Дізнайтеся, чому актор Павло Майков жив у Києві та що говорить про війну в Україні.