Одружився з українкою і зник після повномасштабки: де зараз "ляпіс" Сергій Міхалок і що говорить про війну білорус

Читать на русском
Автор
881
Сергій Міхалок - білоруський співак Новина оновлена 12 жовтня 2024, 20:58
Сергій Міхалок - білоруський співак. Фото Колаж Телеграфу

Відомий український співак вкрай негативно висловився про Міхалока

Сергій Міхалок, лідер гуртів "Ляпіс Трубєцкой" та Brutto, відомий своєю активною підтримкою України, яка зіткнулася з російською агресією. У 2015 році білоруський співак отримав посвідку на проживання, а у 2020-му — звання "Заслуженого артиста України". Проте після повномасштабного вторгнення Росії Міхалок майже зник з публічного простору в Україні.

Один з українських артистів нещодавно жостко "пройшовся" по "ляпісу". Дізнайтеся, куди зник Сергій Міхалок, що говорить про війну та як виглядає зараз.

Що відомо про позицію Сергія Міхалка

У 2014 році Сергій Міхалок відкрито висловив підтримку Євромайдану та Революції Гідності в Україні, що викликало негативну реакцію і численні заборони з боку Росії та рідної Білорусі.

сергій міхалок прапор україни
У 2015 році Сергій Міхалок отримав посвідку на проживання в Україні

Коли в його країні почалися протести проти режиму Лукашенка (2020-2021), співак не робив гучних заяв, але давав короткі коментарі на своїх виступах: "Я знаю, що всі наші брати-білоруси, Воїни Світла, поборять усіх Дартів Вейдерів. Але я тут не для того, щоб розповідати геополітичну х**ню, а для того, щоб співати вам пісні", — казав Міхалок в Одесі.

Повномасштабна війна РФ проти України

27 лютого 2022 року Сергій Міхалок опублікував на своєму YouTube-каналі BRUTTO NOSTRA кілька антивоєнних відеозвернень, адресованих білоруським військовим, громадянам Білорусі та російським рок-музикантам.

сергій міхалок
Фото: instagram.com/lyapis98

"Білоруси. Боягуз і зрадник батьківщини! Лукашенко, зассявши, здав нашу країну Путіну, який збожеволів. Ці два гон**они використовують територію Білорусі для того, щоб атакувати братню Україну", — говорив у своєму зверненні артист.

На той період Міхалок усе ще проживав в Україні разом із трьома дітьми від актриси Світлани Зеленковської, тепер вже колишньої дружини. З того часу білорус не давав інтерв'ю.

Відомо, що на підтримку України возз'єднаний "Ляпіс Трубєцкой", який офіційно розпався у 2014 році, проводить благодійні концерти по всьому світу. В артистів вже був благодійний тур Європою, США та Канадою. На початку 2024 року гурт анонсував виступи по українських містах, але ця новина вкрай обурила співака Женю Галича із гурту O.Torvald.

"Ого, хто намалювався? Реально? Ви ж воїни світла, ви ж про це все співали, у вас же була певна ідеологія, за вами ж тягнулися люди. У мене питання, як у фаната, де ви ділися?"- звертався співак.

сергій міхалок женя галич

У вересні цього року Сергій Міхалок і "Ляпіс Трубєцкой" заспівали перекладених на українську мову "Воїнів світла" на залізничному вокзалі для захисників, що приїхали до Києва з Краматорська.

сергій міхалок українські військові
Міхалок заспівав для українських військових

Особисте життя Сергія Міхалка

Сергій Міхалок тепер проживає в Естонії. Також відбулися зміни в його особистому житті: новою обраницею артиста стала удвічі молодша за нього Олена Ворошило, родом із Чернігова. Дівчині влітку виповнилося 30 років, тоді як Сергію зараз — 52.

сергій міхалок олена ворошило
Міхалок з молодою дружиною Оленою. Фото: instagram.com/brutto_nostra
сергій міхалок олена ворошило
Фото: instagram.com/brutto_nostra

З подружжям живуть сини Міхалка від шлюбу з Зелянковською. Сама Світлана зараз перебуває в Польщі з дочкою та при кожній можливості відвідує дітей у колишнього чоловіка.

Світлана Зеленковська
Світлана Зелянковська живе у Польщі. Фото: instagram.com/zelechka2011

Міхалок активно збирає кошти для потреб ЗСУ та жертвує на благодійність. Наприклад, після ракетного обстрілу РФ дитячої лікарні "Охматдит" 8 липня білорус перерахував 100 тисяч гривень на відновлення будівлі.

охматдит Ляпіс Трубєцкой
Фото: instagram.com/lyapis98

Наразі Міхалок знову виїхав з України і почав гастролювати по містах в Америці. Днями співак виступив у Нью-Йорку.

сергій міхалок
Фото: instagram.com/lyapis98

Раніше "Телеграф" писав про українську скрипальку та співачку Ассію Ахат. Вона була мега-популярною у 2000-х, поруч із жіночим дуетом "Алібі" та гуртом "Таліта Кум".