Найкращий футболіст світу міг опинитися у "Металісті"

Читать на русском
Автор
Роберт Левандовські
Роберт Левандовські. Фото instagram.com/_rl9

У харківському клубі припустилися помилки у селекції.

Форвард "Баварії" та збірної Польщі Роберт Левандовскі, який нещодавно отримав приз найкращому гравцю 2021 року за версією ФІФА, свого часу міг опинитися у харківському "Металісті".

Про це розповів колишній головний тренер "Металіста" Мирон Маркевич в інтерв’ю fanday.net.

Фахівець зізнався, що шкодує лише про два трансфери, які не відбулися в його кар’єрі. Угода з Евером Банегою зірвалася і футболіст так і не перейшов безплатно із "Севільї" до "Дніпра" через зарплату, яку хотів гравець. Примітно, що результативні дії Банеги не дозволили "Дніпру виграти Лігу Європи (2:3 у фіналі з "Севільєю"). А от у "Металісті" за чотири мільйони (тренер не назвав валюту) міг опинитися Левандовські. Тоді зірковий поляк виступав за" Лех".

"Я дуже хотів Роберта Левандовскі в "Металіст", коли він ще грав за "Лех". За нього потрібно було заплатити чотири мільйони. Ми вже домовилися, але тоді Ярославський ще не включився на повну в "Металіст" і відмовив у покупці. Це було десь у 2007-2008 році.

Нагадаємо, Левандовські поки що не отримав "Золотий м’яч". За 2020-й рік нагороду не видавали через коронавірус, а найкращим футболістом за версією Francce Football у 2021 році був визнаний Ліонель Мессі.

Раніше Маркевич прокоментував скандальні рекомендації українським спортсменам-олімпійцям від Міністерства молоді та спорту.